[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (47) 我會永遠陪伴著你,米奧莉奈

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
但不得不承認,咁樣細路仔先易入腦
致敬初代
顏色勝負都係
好似係高達實有既場口
係咪新,好似唔同左咁
NT A pack 個爪有可能
或係3?爪光矛致敬78-2
大哥部warGpt都算幾型既

雖然名我up唔出

啲功夫擺咗落刻畫人物到

00個啲兩季50話接近每話都打,比較容易記得其他機
仲要擺好多定格po彈射出黎打開對翼隻眼閃一下光,人棍完定住個姿勢slow mo d零件跌落去,全炮廿咩羅
異靈把掃把係咪可以分離 變背包做
手渣住加速 手都斷
曉同傳説命運兼用
Uc除左0079 tvb 譯得夠地道之外,後面嗰啲多左音譯都比較難記,水星係去到某部分發音唔順口更難記姐

不過要計既話uc 都有好難記既音譯,例如綠螳螂真名gp1-4既花名,仲有z 入面既波利諾克沙曼,0093新自護雜兵機同兩架鸚鵡個名都好易混淆
好似sf都有其實上面張gif都未係全套 最後仲有下自轉衝前
記唔記得唔緊要 連係高達嘅古辛我都諗咗一陣仲要記錯咗做古鐵辛
班友為咗做hater玩小圈子吹水吹到咁大部部都記得
由op 種射就話你知,成套野擺pose 既重要性係高於一切
其實啲名唔好咁長同啲字常用啲就得

Z ZZ Nu F91
X wing G 突擊 自由正義
你好多時會用到講到

風魔異靈 鐵戰騎 exia 依啲你都唔會講 除非死記 唔係好易唔記得
水星主角機系 最少3-4個音
啱,你啱!🙏
地道啱
綠螳螂以前打SD高達日日望住個名都唔記得
自由將救世斬成人棍果個慢鏡pose
一直係我屋企部自由既pose 黎
但係模型賣得出最佳方法就係型

福田就係理解到呢點
其實我一路唔明佢點樣一兩刀將對面肢解到咁,細個睇到依度令我覺得救世係鬆鬆散散既次貨黎亦都令我完全唔想買佢既玩具
跑車通常一撞就散
https://youtu.be/MXlVxMTEnGg
Next Plus自由有招格係雙劍連斬
應該就係果下不過動畫冇哂畫出黎
Uc撚屌你花里糊肖唔實際,阿實抬手一槍秒殺你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞