試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (77) | 四個小生去旅行 | 邊個國家海外毛先有份??? |

1001 回覆
17 Like 42 Dislike
我覺得擺錯晒位就真
泰妹演技好但做歌手
但呢個配合公司發展搞音樂 而且成績唔差算ok

510演技樣都冇 做劇場好蝕 啲新導演又唔識導
搞咁耐都係做返花草時嘅直播先開始有人讚

Moon個人又跳又鐘意搶fo偏偏搵佢做主持
啲動態綜藝好似試玩毛射橡筋要搏命先啱佢
口試王2有跟

但DSE片估修估錯啲咩?
我嘗試唔歧視510講返句
以前有新人入嚟係一個個入嚟
修仔有時間同佢地傾多啲+諗吓點樣properly introduce 佢地入左channel
而家修仔又忙其他導演又冇修仔咁細心特登整條片介紹佢地入嚟只能夠靠其他幕後對佢地微薄嘅認知去令到佢地好睇
所以咪錯撚曬
所以話你班人太過緊張個channel 每一個動作,點解你唔可以理解為比花草新人試下唔同崗位?一開始就能夠準確定位?你一出嚟做野就知自己想做邊行叻做乜野?仲有藝人自己意願呢?

演技好而佢想唱歌咁係咪唔比佢試?
演技唔好係咪就唔比佢演永遠玩直播?
又跳又搶fo 就唔可以試下响做主持時發揮?
其實要數既話,泰妹同 510 劇場都好似差唔多

510就現場環境安全、無痛失業同今個禮拜果條;泰妹劇場好似已經有橋橋 同埋 性別認同 果條?

老實講,其實全部片都唔係最高質果堆,幾認同尋晚許賢講,一味靠D青年軍踢咪降班囉,而家 channel 質素果問題唔係用邊一個校花校草,而係點樣用班正選帶班青年軍踢
現實就係咁 觀眾就係harsh
你知道係咁都仲想試嘅咪承受個結果
我都覺得moon同510新人畀人屌到咁好慘

同埋新人係咪企都未企穩就要試嘢
試嘢係咪要適度
依家試到連本身擅長嘅嘢都未發揮到就畀人屌咗先

嗰陣Jessica唔鍾意做花瓶唔鍾意賣可愛
但修都係搵佢拍testing video先谷到咁紅
花草起點低更多其實更加冇本錢試
YouTube Channel 會員討論區
圍內討論下條片多唔多人睇有幾「反智」
啲片高views俾人讚嗰陣
又唔見話觀眾做乜咁緊張收視?

唔怪得DC得返誇誇群
講多兩句又嬲
仲要俾人公開屌柒
一味唱好最穩陣
Shadow 同安祖仲好戲啦,而家淨係俾佢地做花瓶,明明好戲又有樣
泰妹呢種男人婆唔係個個都啱
不過收視嘅嘢,學修仔話齋,其實係睇組合同主題,一條片收唔收得,演員只係其中一部分,好似吊梨試佛咁,Ernest真係好受歡迎咩,係個題材中就爆view架啦,有時邊個演反而影響冇咁大。
如果導演度到條橋啱510嘅,d hater點反都會好多人睇,而家我睇到嘅係導演仲未同新黎嘅花草磨合好,同以前啲幕後同幕前了解左好耐先揾佢地拍唔同,因為花草對導演嚟講可以話係空降,而其實人選都唔係導演自己想揀,而係觀眾投出黎,所以磨合咁耐都仲係未了解清楚每個花草嘅特性,發揮唔到佢地最好嘅一面
你屌人地就得,人地聽到唔高興反駁你又唔撚得

不如你自認閪人閪觀眾先啦
不過照咁睇好似泰妹咁出去其他平台做發展好過,好似Dear Jane條MV咁係導演想用佢先拍佢,唔係好似試當真班導演咁焗住擺花草落條片度,有時有啲我覺得俾咁重戲份一個新人都唔知係幫緊佢定害緊佢
講得好好
尋日謝票場已經講明係狼少自己揀stone 同510拍,你講到好似係老闆點名要用佢哋咁
可能佢地好多係出面默默casting緊我地唔知
只係啲作品未見街
Shadow angelina 泰妹都開始有大品牌廣告 mv
呢行個收成期唔係咁快就有
各個導演有唔同想用的幕前其實好正常
花草選舉果時狼少許賢同stone 510夾開
所以後尾自己拍片又想提攜下佢地咪用佢地
不過講真, 最好都係以老帶嫩會好好多
你一黎就擔正重戲份但演技又唔得, 會俾人屌好正常者
仲要狼少自己做導演功力都唔太夠

又唔見豪哥拍住安祖條片有人屌安祖
或者農曆年條片都冇人屌510
一黎以老帶嫩, 二黎做住配角先觀感好好多
Shadow應該唔會簽架啦
可能同類型只揀左安祖
安祖已經拍過兩次劇場主角
又做下謝票場mc
相反shadow都係口罩片做下咖喱啡
PARTY GAME做下npc..........
明顯冇諗住捧

安祖尋日做謝票場mc都幾smooth幾好
睇得幾舒服
不過拜託唔好俾佢再讀 message /課金
kick到.......................
其實成日話泰妹演技好D
好條撚咩
講對白都係好Kick
同510一擔擔
都係口條好唔順

仲有, 橋橋view數都唔好
都係劇場入面最低view數之一的片
Shadow無論講樣定係演技都唔差過安祖好多,佢選果時仲要係第二,安祖得第七,再講Shadow拍嘅MV多好多,如果去到最後唔簽真係有d可惜
齋睇N9個MV,shadow 果隻高冷都好睇過安祖隻cute,雖然shadow跟唔到拍子
泰妹啲懶音同510有得fight,唔睇字幕都唔知佢講緊乜
俾啲啞嘅角色泰妹做就啱
老實講,劇場已經冇最初咁受歡迎,期待性同重要性冇綜藝咁重要,久唔久有一條就會睇,但問題冇好劇本加花草做戲唔好睇,令本身已經疲弱嘅劇場差上加差,惡性循環
Shadow簽就應該簽左架啦
主要係唔識經營Ig
同埋仲讀緊書 個人被動
加埋依家幕前曝光撞唔岩機會發揮
但劇場係試當真最擅長既野
亦係香港youtube缺少既野
我反而想睇多啲
shadow講嘢咬字係致命傷
好似final year, 等人專心d讀埋先啦
問題好難再量產
一嚟要求高咗,好難好似以前咁week week 都有好劇場
二嚟演員冇乜邊個出色,以演戲嚟講,校花校草真係冇個掂
安祖演戲幾好
不過有時好似講野太斯文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞