[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
你係應該要計機會成本.
反攻咩情況?
燈神
二戰時蘇軍就係嘅,今時今日呢班就嘥鳩氣啦
攞美製裝備堆人命都叫強
咁講法烏克蘭咪防守戰神?
大廚玩政治係有一手
學緊你個俄爹,準備叫俄爹放棄國土去換放棄唔入北約
普京促受傷俄軍康復後繼續服務國家
國際
發佈時間 2023-06-13 07:47 最後更新時間 2023-06-13 07:47
俄羅斯總統普京在周一國慶日,與國防部長紹伊古到莫斯科中央國防部醫院,探訪在烏克蘭軍事行動中受傷的俄軍,並向部分士兵頒發奬章。普京形容受傷的俄軍經過戰火洗禮,是國家需要的人才,敦促士兵康復後繼續服兵役。普京在克里姆林宮出席國慶日儀式時,呼籲國民團結渡過艱難時刻,並要求向在烏克蘭進行特別軍事行動的英雄,提供支援。

佢真係好撚痴線
不如搵香港啲紙紥師傅
總之冇死就繼續推上場,直到死為止
攞返grey zone幾條村,但烏軍似乎主力未出。起碼要切斷烏南俄軍補給克里米亞嘅land bridge先算成功。
俄羅斯兵源唔夠

之前我有post過俄國防部報告,役齡動員兵只得290萬人

[D453-] 抗俄衛國 159: 俄羅斯自由軍團反攻邊境別爾哥羅德
https://lih.kg/zQkQgFX
#953 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
明明軍事野都唔係佢地兩個既強項,係要格硬講攞嚟柒
其實如果順利,有無辦法打埋入俄羅斯本土,蛇呑象
防守
堆屍✅
應該唔會
但支持「當地」freedom fighter「解放」
未到莫斯科,無事,你再瞓下先
唔係玩,而係擺明被收編,無得主導落命令
華格納強係因為戰術自主
被收編等同自廢武功
跟俄戰術等同自殺
一睡不起
為保自己地位權力
不惜推國民去死
https://www.facebook.com/100044535905194/posts/pfbid02ezNVus72ygbkrFJmuzN8MBbbuvSnb6bdUuTfkWLiTmdh98TxxZcDvu7u713CanrNl/?mibextid=Nif5oz

幾好既俄烏戰況分析

雙方都採取相同防守策略,就係地雷加炮兵集火,缺乏空優情況下,暫時雙方都冇好有效既進攻戰術

俄羅斯之前一直衝唔破烏克蘭防線
宜家攻守交換,所以烏克蘭面對同樣問題

烏克蘭比俄軍優勝在於 夜間作戰能力,炮兵命中率高,所以烏克蘭仲可以慢慢向前推,但仲未可以逆轉戰場形勢
俄羅斯土地大部分冰寒之地無價值
最多係高加索油田
食晒只會係負累
佢做唔到希特拉那種洗腦同蠱惑人心既演說

用到依d字眼反而特顯到唔夠兵力

蛾仔好返就好死返去前線啦
其實俾都唔要
至多係邊界打番啲緩衝區出黎算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞