[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
焦土化就真,所以車臣抖音軍先撤,之後係克里米亞試核爆都唔奇怪
The Great Game
電子干擾機就應該唔會比了
要睇下美國比唔比埋夠用的反福射導彈去壓制俄羅斯防空系統了
係最緊要可以量產
https://www.youtube.com/watch?v=Xcj0DsZLm10

俄軍仍然未準備好烏軍反攻
烏軍又光復咗30km^2土地

https://deepstatemap.live/en#12/47.7897/36.8289
有冇可能唔係未準備好?而係根本準備唔到點應付
畢竟反攻消息早半年點都知啦
27嗰邊好似話車臣第二比海馬斯炸死咗
出面見到個post話佢係被華格納爆位置比烏軍炸死咗
抖音軍:你條仆街你陰鳩我?
當年大日本帝國 D 精銳空軍都係咁樣死晒
https://lih.kg/zxBOAGX

BlauC
•
2 個月前

高爆彈打中我諗任何坦克都有機會跪低,係因為睇 HE 個當量同埋距離

爆炸既衝擊波可以震死坦克內既人或震壞坦克似乎係大量研究之下得出既結果,所以先會有試過幾十粒 155mm HE 做 IED 炸爆 M1,個次都係 M1 第一次受到全員陣亡既戰損

小弟係兩個幾月前早就預言過現代坦克就算對住火砲係點都會有損傷,我係以中東戰場既戰例至到之後既波斯灣戰爭等等現代既戰例去講,到而加烏克蘭用豹二 M2 反攻出現損失為止依然正確

無空軍突防同時直升機去壓制陸軍先入去咁樣既進攻戰場真心只可以搵其他野換,sofar 就係坦克裝甲車去換,人命就希望盡量減少損失啦

無空軍就改變一下再用番多啲無人機做快速長距離火炮支援及戰線壓迫覆蓋咁壓對方仲好
特別軍事行動已經完成
納粹分子已經被消滅
撤兵證明俄羅斯並唔係侵略者
納粹再出現就會再次出擊
你呢個理由又幾好wo
又想不戰而屈人之兵?
用80年前既戰役部署去討論行軍戰術,真係小學生先會聽佢鳩噏

有監察衛星mon住,烏軍仲會係無準備既情況下格硬撞落你個大縱深戰陣? 咪玩喇
有拜登的禱告幫手開圖
普京就係知先自己柒得太緊要,明白自己有生之年俄佬都好難再入侵烏克蘭,所以先焦土化止蝕準備離場
依加俄佬係唔係放棄/縮細左BTG架構
我見佢一個營級BTG 有12架自走炮
如果冇記錯,已經放棄咗用BTG
大廚咁樣煮佢
source?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞