[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
同埋思維都好大分別,而且日本海軍陸軍有權鬥,仲未講大艦巨炮主義。
前蘇聯大部分資產係晒烏克蘭度
包括切爾諾核電廠
而家先去搶單會唔會太遲
歐美一早插晒旗
基輔地區都陸續重建緊
菲律賓海戰日本戰術上無錯
利用艦隊同島上基地夾擊美軍
但錯判左經驗同科技
加埋美國一早已經截聽晒日本情報
俾美國班ace當靶咁練仲要各個擊破
島上基地被美軍先破
航母班機師太新被美軍當靶咁射
咩戰術都已經回天乏術
大炮巨艦主義係後期航母無晒飛機同石油先推架大和出黎幻想可以翻盤
講大炮巨艦
美英其實仲多
iowa class, KGV class
就算德國都有2首 俾斯麥同鐵必制
但大和係同美國開戰前已經plan 定,只係後期日本無晒空中優勢,推隻艦出嚟諗住搏一鋪,點知出嚟做靶
裝得半機油
都預左做肉盾
據報這些就是俄軍供應給部隊所使用的炮彈彈藥
https://lih.kg/3417476
由day 1我已經講, 如果當日基輔閃電戰失敗,
佢即刻撤退兵壓烏東, 然後搞公投, 其實烏東佢已經完全食左.
烏克蘭又好, 北約又好, 根本唔會主動再去挑釁佢,
甚至連拜登都可能勸澤仔收手.

俄軍軍部再差, 各國都唔想同一個計算精確既普京交手.
但事實相反, 普京慢慢賭徒化, 各國就開始盤算要令佢輸更多.
唔好分比支那就得

啲支那人已經FF緊

錢就歐美出 人就烏克蘭死 輸就契爺輸

自己就win win win 贏三次
超級機器人(吉姆王, 鐵甲萬能俠, 三一萬能俠)表示: 後勤, 補給, 維修係乜? 食得咩? 老子有無限力掛身唔使呢D嘢

但好遺憾, 超級機器人, 唔使任何現實休息, 補給, 維護的痴撚線無限力, 只存在於二次元創作的產物, 三次元現實世界並唔存在呢類FF
呢啲應該唔算新聞
大和號預左自殺得單程油
都好過信濃嘅
大和、武藏起碼有離開過本島打仗
實情係第20軍團百幾人一齊食煙
將軍去咗買煙補貨
變左一戰德軍的infiltration tactics
大和唔係一開出九州就bulubulu嘞咩
大和有打雷依泰灣 都叫有戰積既
信濃生不逢時比人改黎改去結果下水都差唔多打完
大家幫手宣傳下,等佢贏多D
唔係武藏咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞