[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
不可能擋得住.
呢個真係答唔到你.
嘩!英國obesity 已經幾嚴重下喎。

巴打仲要搵肥肉?嫌英國人未夠肥?
Zoka係俄粉燒山
燈力極高,每次開口都中
咁佢地食咁多甜野,唔肥就假

正常飲食少啲澱粉已經健康過係香港甚多
戒甜緊要過戒脂,班鬼佬汽水同能量飲品當水飲,唔肥先奇

有日係Costco 見到五花腩好靚,用黎做肥叉一流
lm
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1668193362669887488?s=20

證實俄羅斯的意圖: 如果烏克籣攻勢太強, 就先後退, 然後當烏軍攻擊停頓/慢落來時, 就馬上派預備兵力搶回陣地.

但烏軍亦有備而來: 搶佐陣地後馬上砲兵火力偵察同用砲兵遠程佈雷(用多管火箭/155mm遠程快速精準佈雷, 俄羅斯冇呢個黑科技), 阻止俄羅斯預備隊反擊兵力.

空中打擊拆地面砲兵陣地? 好遺憾俄烏雙方都冇呢個程度的空中優勢, 雙方野戰防空密度, 都唔容許敵方戰機自出自入如無人之境, 唔係呢一年俄烏戰爭點會變番砲兵為王的戰場?
呢種避鋒芒打法,
好大機會一退就個個退,之後總崩
未申請到costco卡
我日日隊兩罐monster係英國一年都瘦左10%
蛾佬士氣已經低到暈,對方一攻過黎,想後退誘敵或者重新佈陣已經唔可能,結果就係陣前投降或者逃兵。

家陣後方蛾佬高層呢個時候仲鬼打鬼,前線班兵隨時畀後方豬隊友出賣,只要烏軍火力威嚇夠強,應該不出幾日就見到大進展。
加左糖稅,班鬼咪一樣照飲

幾平,不過我鍾意飲果汁多d
依家點退都唔夠距離玩焦土
btw, 依家烏係咪似衝去頓涅茨克&馬里烏波爾包圍克里米亞半島
收縮防線同陣前逃跑係兩樣野嚟
當然現在情報咁亂好難講實逃走既俄軍係邊種
不過就算係邊樣都證明烏軍既反攻目前計係有優勢
#88 巴打講佐, 呢種退避鋒芒再反擊, 需要強大的基層士官質素, 更重要的係"士氣".

可惜俄匪兩者都冇, BTW, 如果係Wagner Group負責組織防禦的話, 倒有機會做到咁精密的戰術. 烏軍都話Wagner Group打法更靈活, 更接近西方果套, 呢支傭兵戰鬥力比俄羅斯正規軍高好多.
有咩事蹟
有冇giotto級數
Sor記錯咗
Zoka係耐唔耐會發癲
Geroman先係終極燈神
一陣陣前嘩變,大班士兵做反
俄佬出督戰隊迫啲人去打,就係士氣以外嘅做法。
大目標係係梅利托波爾同馬里烏波爾。
但事實上,唔需要以上城市,
只要是旦一個位落到亞速海,陸橋一斷,
俄佬就只有等死。
獨裁國家政權先係一切,
廚房佬而家功高蓋主,有機會動搖到普京皇位,
所以廚房佬必須死。
好奇
布完雷之後係咪會阻止埋自己攻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞