[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
係, 呢個就係獨裁體制唔重視人力資源, 將人視為"消耗性零件"的惡果:

現實世界越精密的"消耗性零件", 越難補充, 獨裁者真係只將技能點喺權鬥上, 連最簡單的"工業常識"都唔識
你唔好話應該趁1990就掃平莫斯科
條數應該未計俘虜
相信全世界冇人想到32年後, 俄羅斯會走番帝國主義, 變成侵略者.

但普京由2014年開始展現的野心, 其實有跡可尋, 只不過當年我哋冇注意到咁解.

而且唔好意思, 早喺2012年, 東歐波籣已經有人察覺到普京意圖復興蘇聯/俄羅斯帝國的野心, 但都係太可惜, 佢哋如陳巧文一樣, 冇人在意呢群先知發出的警告, 最後導致2022年普京全面入侵烏克籣的悲劇.
呢場係好慘烈的戰爭: 俄烏雙方為佐"贏", 得到"認為屬於自己的嘢", 威斯弗特體系戰爭內一切可以用的手段全部都用上了.

自殺式攻擊, 華格納/烏拉衝鋒, 無差別轟炸, 炸壩(呢兩樣係違反日內瓦戰爭條約). 總之大家想到, 甚至想都未想過的手段都用哂.
https://twitter.com/Military_idv_tw/status/1670344351644532736?s=20

我祖國大英的挑戰者2亦現蹤了

God save the king!
有冇諗過其實係中二病搞到人唔想係依post到
全個連登都係五毛, 應該比中二病更加令人討厭.
正因為中二病既活躍, 所以先無咩五毛入黎.
既然可以忍受出面連登五毛, 中二病應該唔會太難面對.
之前咪打過車臣
重演二戰日本將經驗機師推去神風
2014年攻烏東時香港正係佔中,冇人留意咁遠
只差用化武同核彈
防守果個應該都瓜左
北約係無蘇式咁多千奇百趣嘅野戰防空
大家成個思維唔同
蘇聯知自己飛機啲空戰導彈唔太得,所以要堆防空車同坦克一齊推
相反歐美係空軍係要掩護陸軍打
炸核電廠不如射核彈算

核電廠爆啲手尾仲麻煩過射核彈

巴赫穆特嗰陣推進幾十米已經係大戰績
日日拎嚟打飛機
車臣用過恐怖手段攻擊平民
令西方好難幫得落手
就算無都唔會幫
班中國人點算?
反而想知射rpg嗰個依家點
呢個爆風唔樂觀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞