[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
我唔明烏黑蘭點解冇要求提供阿柏奇直升機?
孫明揚: 「2元乘車」降至60歲屬敗筆 倡未來或需考慮增門檻至70歲
https://lih.kg/3417986
有個傻9好嬲 負評左
我笑左出聲
我記得歐陸戰場空優都好重要下 打補級線 轟炸 空投物資都需要空中優勢
反而太平洋d島仔 日本係唔係都喱響地底或者座山入面 相對上空中/火力優先既重要性好似冇咁明顯?
Giotto偷偷地俾左個負評
錯post?
好明顯啦
好明顯唔係啦
反而政治上俄國真係冇明顯挑戰普京人物
梅德韋傑夫同"一戰封神" 都係佢o既人,開戰後本來都唔多的言論自由再大幅收緊,有財力資源挑戰佢的寡頭死o既死坐監o既坐監,內政部武裝部隊(等同大陸武警) 同FSB都係總統一把抓,名義上無終身制但傻都知普京幾乎想連任幾多次都得,佢真係渣住車好似就係要撞山咁
㕑師咪係
仲要係軍頭
普京大帝恨不過除咗佢
廿幾年,乜人都清哂啦,威脅到佢果個又落毒,依家坐緊,維尼就係模仿普丁學哂佢既野,上台主力清威脅到佢既人,共產世界就係咁,其實唔係好事,害左成個國家,不少軍魂枉死
所以我估華格納老細普里哥什好快都要走佬,或者可能已經走左
要根除早晌第一次開罵前已經可以根除佢
呢條友都非善男信女,識走位,立左功至施施然撒退,政府軍都唔敢多講一句
你話勞資糾紛定乜都好,普里哥什走政治銅線醒目度一d都唔差
蘇聯影響下中共出現同上台對華人真係一場災難
國民黨至二戰後其實都非好人,但右翼軍事獨裁轉化機會始終大過電都公有的共產黨
最危險係呢啲
成個司馬超咁
同大陸乜都傾斜深上廣京一樣,俄國模式都相似,莫斯科聖彼德堡呢類一線城市資源集中,"俄粉紅"都集中,真正大仗就由中亞窮國車臣呢類做,開拖後直接一夜間起防火牆,異議人士真係喘氣都冇
華格納我幾"睇好"一旦俄國真係戰敗內亂會係"造皇者"
根本係一枝自給自足兼海外自立武裝部隊,非洲有金銀礦有資源,普京打唔掂又要搵佢幫拖,依家先大權收歸國防部明顯睇到條友唔係咁順從
海外有兵力,好肯定國防部都有佢o既人
依家收權,按中史思路,其實已經係新世代安祿山
如果重有政敵重新東山再起,普里哥什會係大家力爭人物
其實你炸左核電廠,
都唔會變成切爾諾貝爾核爆。
係睇洩漏程度有幾高。

切爾諾貝爾係神操作
燈神果然力追完美,係差阿柏奇你未燈中咋
多謝提示
佢早期都有入黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞