[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
依家仲會喺俄羅斯打工移民咪又係嗰班亞非拉兄弟
我見個 blast wave 都好強,就算唔死都好大機會會傷。

想問下係咪神風特攻?
烏軍證實收復皮亞提卡基

https://t.me/DeepStateUA/16884
經過這幾天的血戰後,烏軍終於收復札波羅熱州的重要前線村落皮亞提卡基,負責收復的單
位是第128山地突擊旅與第2步槍營

根據俄方消息,負責鎮守的南奧塞梯風暴營約300人含營長全數陣亡

PTT
痴線
真係以為打COD咁
班俄佬完全好似唔知咁呆呆地走到烏軍前比人射
其實我唔太明點解有巴打吹到有北約戰機會即刻好大優勢咁,講真就算有成套體系最多係由5:5波變6:4。

最壞情況由俄系機轉去北約機,俄佬防空識別到北約戰機,戰損應該唔會細。而家空戰55波某程度上都係因為雙方都用俄系機,敵我識別難。我就情願北約呢個階段比多啲魔改俄系戰機,咁樣可能優勢比派f16c/d或者f18a更大。
遙控VBIED
車臣算內戰
呢單我見twitter有啲人話fake news
保持距離等可靠媒體核實
死哂
但要有一批戰機先去實試
都有好大風險
同意唔會有太大變動
不過被逼換機係遲早嘅事
NATO擁有嘅蘇系機所剩無幾, 而所謂魔改版基本上唔存在
即使有部分航電改咗, 佢哋都係冇MIL-STD-1553標準嘅databus, 唔可以同掛點上面嘅武器溝通
對於一啲唔需要guidance e.g. Su-25掛Zuni 或者可以用GPS pre-brief e.g. HARM / Storm Shadow 嘅武器影響冇咁大
但去到空對空導彈堆蘇系機過唔到data俾AMRAAM, MiG-29同Su-27可以用嘅R-27數量有限, 而造R-27間工廠舊年炸爛咗
長遠計要方便NATO繼續支持烏克蘭,換機係在所難免
再三提醒各位
Igor Sushko之前吹過俄羅斯準備用唔存在嘅核轟炸機編隊炸基輔
條友可信程度係零,成日亂作故仔
所以點解要推AI同無人機囉
有d傻人以為引爆核電廠就贏嘛

其實爆核電既殺傷力好低,而且麻煩過整核彈
多謝佢既付出
其實可理解為有f16就有一套唔同嘅戰術,唔係有f16就贏
以色列有成套完整北約化系統甚至比北約現役更接近美軍,出埋F35a去屈機,烏克蘭嗰套90年代裝點比。

都算,Iqan同俄佬根本唔同級數,唔可以咁樣做reference。輕視對手係大忌
明白,中長線要換機係真。

只係覺得短期內最大效率化係魔改蘇系戰機,同真係唔覺得有f16/f18就會立杆見影。比埋F35就真係有機會屈返轉頭嘅,不過可能性係接近0。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞