[D473-] 抗俄衛國 161: 烏軍全線反攻

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
現在已經講緊新版馬歇爾計劃
南韓都想搏戰後電訊基建合約
二戰至今九十年第一次出現需要咁大幅度重建的情況
全世界大型工業集團都唔會放過
今日軍援,第日都可以回報
何況歐美都充公俄國寡頭資產比烏克蘭
最終筆錢都係返入自已袋
咁就200件
本身日本海軍都知打唔贏
偷襲珍珠港都係想迫美國上談判桌同塞住陸軍把口
等演講等到被人炸
等演講等到被人炸
真係出師未捷身先死
軍事唔及各位熟,反而有興趣俄國政治點變
老實普京經過咁多年大清洗,囚禁反對派,多次擺明國內毒殺異已,有心有力同佢對抗政敵應該唔太多
佢好識運用民粹,利用俄國人崇拜強人的傳統,處處搞公關樹立強人形象,晌俄國平民心目中同之前葉利欽完全相反
普京任內亦交上好運,石油漲價加賣能源支撐俄國經濟,當然又歸功自已
有話"一戰封神"都係佢帶出山,晌軍中係鷹派,本身都係主戰所以完全唔無辜,而且同大陸一樣,莫斯科聖彼德堡"俄粉紅"好多,但真正當兵都係中亞窮加盟國為主
依家普京有FSB有內政部部隊支持,政變機會應該暫時唔大,但場仗打成咁,中亞加盟國都開始有不滿聲音,有冒大險示威
車臣個抖音總統係佢立,依家稱兄道弟,但車臣一向係火藥庫,冇左FSB抖音總統一早死q左
然後華格納老細普里哥什都唔係善男信女,好識利用俄國政府軍打到柒晒上位,賺錢之外條友亦愈來愈唔服從,相信一旦正式戰敗爆內亂呢條友會政變上位
山本五十六未開拖已經早響
俄國"自由軍"背景我都好有興趣
烏克蘭同美國擺明支援佢地打番去就肯定,不過呢班人究竟係邊門邊派
依家普京係有政敵暫居國外,有獨立電視台本地被ban後退到北歐芬蘭瑞典繼續向俄國廣播,"自由軍"據講係由一枝叛變俄軍連隊開始組班,但依家實力增長快到好難話純粹係一班"兄弟"自已搞
俄佬識得用僱傭兵,烏克蘭亦自然識得利用掉轉槍頭俄軍
外頭重有幾多咁的組織,都幾有趣
你唔覺呢期派軍備快左咩
下年美國大選
只會繼續打落去
所以中途島之後日本連守都守唔住
美國保住左班熟手機師
仲要有埋科技優勢
完全㩒住日本黎打
悍馬底盤咁撚硬
英國由17世紀開始已經憎鳩蛾佬
RU敵我識別標記新指示
60cmx20cm紅白方形
https://twitter.com/Tatarigami_UA/status/1668978947319640065?s=20
又救左幾件
海灣戰爭可以一邊倒
因為美國有大量巡航導彈
一有目標就炸
然後到空軍再炸
先再派陸軍掃場
論裝備伊拉克係兩伊戰爭之後都唔係完全廢晒
其實都排世界頭10
只係美國更癲

韓戰越戰美國就淨係靠轟炸機戰機鳩炸
再陸軍深入
所以死傷咁大

而家烏克蘭仲要無空軍
靠海馬斯,火炮,spg support
暫時傷亡咁低已經算好好
但今日北約裝備同當年盟軍已經爭好遠
今日蛾狗裝備比當年納粹黨亦好唔得幾多
佢地好明顯無諗過進攻
而家仲係打緊先頭部隊
後面佈左啲咩
未見有人講
如果上年收咗馬里波之後退就係
愈黎愈有銀英味
P51對住零式太屈
實淨又快又可以重火力
零式咬到尾都打唔穿p51
條撚樣係塞爾維亞人嚟
瑞典入唔入好似冇乜所謂
最緊要芬蘭入咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞