一手居屋/綠置居/首置盤討論 - 5

983 回覆
6 Like 1 Dislike
你叫個垃圾正苦咪撚起納米樓好過
有好多係抽居屋,順手剔埋綠置居
亦都唔少係要大獎,中細獎唔要
綠置gp叫人add你
冇綠置gp就爬文或去招生個excel,有條link自己入
香港房屋委員會資助房屋小組委員會議事備忘錄
資助房屋小組委員會定於 2023 年 6 月 16 日(星期五) 下午 2 時 30 分,在九龍佛光街 33 號房屋委員會總部第二座 10 樓會議廳 舉行會議,特此通知。
1. 2. 3.
4.
議程
通過 2023年 5月 24日會議的記錄 (會議記錄容後付上)
2023-24 年度公屋編配估算
(SHC 14/2023 號文件——容後付上)
租者置其屋計劃回收單位出售安排 (SHC 15/2023 號文件——容後付上)
:
HD 1-7/COMM1/SHC-1
其他事項
檔 號
發出日期 : 2023 年 6 月 9 日
資助房屋小組委員會秘書黃令時 電話:2761 5033 傳真:
感謝
3,4室都係隔離 拍埋同一邊 應該分別唔太大?
明白
咁老點批按揭
你預full pay 就得
60歲都叫長者,批足25年
就算跟一般銀行用99去減年歲,74歲都冇問題
仲未肯傾白居二 2023? 定係唔使傾
咁樣改幾好丫,唔比佢哋轉手就賺兩球
但無講quota
單人抽中左之後即刻結婚係唔係就可以用家庭身份選樓
唔係,依然單人隊

但兩人本身家庭隊,離婚或死咗個,就去單人

所以打算結婚嘅,簽咗紙先啦
北角驥華苑幾時開始可以問按揭?
https://lih.kg/bzJLwFV

北角撻訂單位隨時出現
收到 唔該你
單房應該都佔左8成
當時睇新聞見到個圖則即刻笑正出黎
係咪3號個則?門口附近有個三角位做儀式一流
佢尾房個單位個則完全痴L線架
而一層只有一個兩房單位
其他唔記得啦,總之係非常古怪
房委不愧為最廢既政府部門
白表家有長者
係一定要填兩老名?
定可以母+子?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞