有冇跑步撚入嚟吹下水 (47)準備落足幾日雨

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
如果真係想認真跑好一場全馬,一係就以渣馬為目標,一係就報海外馬,集中只跑一場,賽前一個月都唔好報其他比賽,跟足自己訓練計劃好過。

Hea跑享受比賽就報咩都無所謂
我都有咁既情況,睇中醫話主要係休息唔夠同太濕,簡單d講就係腎虛
屌你個身形都要食到咁
逼撚死我呢啲肥仔
未有能力享受全馬
買左個智能磅
樣樣野都話standard
假設你唔係零運動底或極忙無時間,半年時間都夠練,跑到一隻全馬唔太差成績(唔好用呢個post 新手標準)。

我建議初馬揀海外馬,成個體驗好好多,會想再繼續玩落去。跑渣馬只係貪平同唔使花時間,但賽前、比賽過程以至賽後都係差嘅安排
我每場全馬都好認真跑

呢個咩黎
啲智能磅都唔準嘅
尤其是體脂比例
就算做咗肌肉訓練體重增加
個磅都會覺得你係多咗脂肪
幾年前跑過, 當時只有半馬同10K, 半馬跑馬路公路, 有上落行車天橋, 要小心貓眼石
未天光起步, 沿途無咩風景, 最後幾K跑公園河濱比較清爽
路協主辦比賽都係咁上下, 補給正常野, 終點有免費車坐返去起點
我有留意你覺得你都係想做好比賽時間,所以先咁講。

認真跑一場比賽,賽前起碼3個月部署,唔好貪心,亦唔係跑得多就係好。
我而家已經開部署渣馬
開始緊低心率訓練
如果我對nb3個半月後夠800km,就算原價我都會照入
個人只接受到最多用$1200買一對鞋,但對對碳板鞋都$1500起,無折搞唔掂
Magic speed 2
一千銀 有碳
官網跑步系列無顯示magic speed
賣$690 好撚平,但男裝根本無哂碼揀
asics既鞋係咪可以揀返同一個碼,有d懶得去試
睇windy
EC 報報預報都轉
反而美國GFS
同德國icon 都一早講左星期六唔會落
冇一報係會落
要去門店 最近睇得螢光黃 藍 紅 而且啲碼有啲要訂

或者等到9月買magic speed 4
3 先啱
我睇大交合個氣壓預計圖,今日最低
之後回升,今日都唔落 無理由之後先落?

同埋佢話低氣壓喺華中南下,韶關今日都係無落雨的

其實我都係搵緊希望比自己
專門店有冇折
前排海港城大法入咗對
見好著先吹奏
個個係度等nb3做折,我等kayano 30出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞