[D369-] 抗俄衛國 153: 習大大 all in or not all in

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
https://twitter.com/new27brigade/status/1634737520893362176?s=20

只可惜呢堆多數都只係砲灰兵, 宜家烏克籣最想消滅的目標, 係成日躲喺D砲灰後面等執雞的Wagner同俄國精銳部隊.
好心冇好報
不嬲係中俄兩國良心當狗肺
btw自護先係正義個方
https://twitter.com/PhillipsPOBrien/status/1634664025408651267
烏克蘭總統辦公室主任受訪時聲稱兩個月內就會展開反攻
並指稱巴赫姆特戰役為烏軍爭取到籌備反攻的時間,以及消耗掉俄軍的戰力
俄軍投入巴赫姆特戰役的並不僅限於囚犯,也包含大量訓練充分的官兵與傭兵
[統計部分]

https://bit.ly/3YETH6u

自22/2/24到23/3/12以來的俄軍損失統計

人員:約159090名 (+1090)

定翼機:304架 (+0)

旋翼機:289架 (+0)

坦克:3466輛 (+8)

裝步車輛:6769輛 (+7)

各式火砲:2487門 (+4)

多管火箭系統:493輛 (+0)

野戰防空系統:259輛 (+2)

艦艇:18艘 (+0)

軍用車輛&油罐車:5348輛 (+4)

無人機:2108架 (+0)

巡弋飛彈:907枚 (+0)

特殊裝備:242輛 (+0)

係咪破紀錄?
巴赫姆完全見丁俄軍只能打陣地戰,用火炮火力勝過烏克蘭,咁GA前題下只能夠推步一小段,之後再向前推唔能夠靠大後方火炮,而家唔係靠裝甲步隊推,響平源靠步兵真係送死,向烏軍方面做防守好太多,擁有超強單兵反裝甲力量,開始見到俄軍進攻勢頭慢左
美國啊
主要係佢唔夠炮灰. 雖然處於大內宣國家,
但你不斷叫人打仗, 士兵送一批又一批,
週圍都係啲死左老公同阿仔既老母喺度呼天搶地,
傻既都知你前線唔撚掂啦, 仲鬼會join咩.
that's why 我話烏軍唔應該死頂, 應該打縱深誘敵深入.
等班俄軍同wagner group精銳走唔切.
哪怕只係donbas, 都好過而家一開戰班生番就著草.
其實都好多仆街野
咁高調同蛾狗話我地會大反攻叫佢睇住黎佈防?
希望只係口水戰同放假情報同用言辭去令蛾狗係巴克穆放緩下攻勢
一開始睇左邊張圖以為普通石屎地
睇黎wagner話佢地已經無火藥係真
喪屍戰術開始失效
join得既都係囚犯,遠東同高加索區既人
對莫屍科影響唔大
呢啲係陽謀嚟,咁大規模既裝甲同兵力調動根本無可能瞞過俄佬同中國既間諜衛星,不如攞嚟做勢提升國民同軍隊士氣
有時陽謀可以當陰謀咁用
空城計,屍諸葛嚇走生仲達就係類似戰術
講左咁耐冇彈藥
上面唔比彈藥又同你有心病
點解仲要陪佢玩
應該拉隊走啦
而家就要睇下俄軍到底有幾多貨喺手.
蘇聯時代武器雖然多, 但多年來賣出去既, 貪污既,
保養不善廢棄既, 應該都好多.
你覺得佢哋話到事咩
話唔多但隨時仲可以射多一年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞