[D369-] 抗俄衛國 153: 習大大 all in or not all in

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
人海戰術, 烏拉衝鋒天下無敵

普京呢類暴君深信只要戰場上夠殘暴, 夠冇人性, 夠不計任何代價就可以贏.

講真, 真係要講不計任何代價的話, 一開始就應該直接玩陷星剷廢土模式, 自己收埋D軍隊同軍事力量, 再喺廢土下慢慢用核戰中reserve的軍事力量撗掃歐亞大陸咪得
仲有新果架B21,Moscow比人炸柒完都唔知乜嘢事
成件事唔多合理,如果有精兵,用係呢個戰略位置唔算特別高既地方,仲要拖左兩個月,打得贏定輸都唔應該留係度,死磨爛磨損兵跌士氣完全違反晒用兵原則。

我反而覺得蛾佬想拖番住呢度,做個假象畀北約同烏克蘭覺得係拉鋸,然後等緊外援黎既時候攻另外一處
https://twitter.com/new27brigade/status/1634599417234997249?s=20

大概俾提督同我講中了: 班蓄勢待發想執雞的Wagner同俄匪精銳, 一睇到前線勢色唔對, 自己唔夠砲灰同火力就馬上冧水先再講, 留番D砲灰同動員兵幫自己喺前線擋住

班精銳有同北約差唔多的戰場態勢感知, 想圍殲佢哋一D都唔易. 無論偷雞定冧水速度, 呢班撚樣都配得起"精銳"呢個字
等兩個月後見真章,到時佢一係潛水,
一係做勝利球迷會大叫烏軍好波
其實個點火裝置吹既成份好大
輸出大過輸入,只係帳面上既事,
實際背後既機組輸入依然大過輸出
#754 班本來準備執雞的Wagner Groups 同俄匪精銳有開始冧水跡象

無論執雞定冧水能力與速度, 呢群撚樣同提督你的楊艦隊有得比, 打贏佐就走人, 見打唔過就閃

唯一同楊艦隊有分別的, 只係提督你唔會攞自己友當成撤退的盾牌.
因為係日本人寫。
佢寫既民主政治腐敗,係串緊日本政府
呢套書只係映射,你睇佢其他書,
完全係火力全開直線抽擊
呢單嘢我知, 學埋哂Account佬D仆街嘢, 喺計數上出術, 唔計點火裝置的input

所以Business上我好憎兩類人: marketing sales同Account佬
#722嗰頭講完
btw, source?
而且7-80年代係最嚴重: 適逢日本70年代左翼學運失敗, 好多左翼思想的創作人都將佢哋對社會的腐敗同絕望直接寫喺各種創作作品上.

除佐田中老賊, 另一個代表就係光頭黑富野.
#754 From open source, 包圍巴赫穆特兩翼鉗形開始退卻, 一來似乎開始失去持續推進的動力, 二來Wagner Groups似乎真係驚俾烏克蘭反包圍剪鉗, 鉗入面的建制整團被圍殲, 所以借烏克籣counter offence之勢, 後退番D再算.
精神病患者好似舊年有單tweet講喺聖彼得堡有招過
但畀精神病院職員要求征兵人員離開
殘忍, 冇人性得來但保持絕對戰術理性與清醒的敵人, 先係最難搞的敵人.

對住呢群精過鬼的老鼠, 睇來真係要如提督所講, 用戰場外的"超技術"(制裁, 宣布為支持恐怖主義組織), 搞9普里戈津同Wagner Groups的supply, war financing layer削弱Wagner Groups, 之後烏克籣先會再好打D.
去到呢個地步計 可以睇到英美兩國開戰中早期果啲軍援計到好撚準
宜家個局面係烏俄膠著 俄國係咁送人命都攻唔入但係烏同時又反擊唔到太多
正正當初好多分析指出美英想磨撚死俄羅斯個初衷
好簡單, 因為怕死
明知自己會傷亡大就唔攻, 由炮灰去死,
直至敵人防線出現缺口, 自己先上去執雞.
有咩唔對路就走先. 炮灰戰術一定係咁玩.

你要殺呢啲人唔容易.
應該係聯合其他國家,
將wagner group喺外國既礦產或者地盤連根拔起,
殺死所有駐守既wagner group, 各地要同時執行,
事後要高調宣揚. 單純制裁唔夠.
睇黎好快就知烏軍留有幾多後手 係巴赫穆特搞all in
有冇offical 消息邊幾個旅去左救,3個?

呢個突出部咁都救到 軍事迷一定會傳誦好耐
俄毛想打飛機宣傳都冇辦法
要觀望多幾日, 目前由opensource睇到的係班想靠砲灰戰術執雞的精銳睇到唔妥, feel到唔對路就閃人先.

班精過鬼的精銳應該預測除佐三個旅, 烏克籣後面仲有大把貨等緊佢哋進入kill zone, 知道自己已經成為頭號獵殺目標, 就先退卻睇情況再做嘢.

而且Wagner Groups的砲灰兵 + 彈藥似乎真係唔夠貨, 冇辦法持續先兩個月的突擊勢頭.
https://twitter.com/ronzheimer/status/1634106947132637185
德國記者採訪到近期有影片顯示慘遭處決射殺的烏克蘭士兵的家人
死者的家屬指出他們看到影片後便認出死者身分

被射殺者曾於2001年志願前往俄國水災地區參與人道救助
並於俄國結婚生子(其妻小目前居於德國)
不料二十年後竟遭俄國侵略者殘暴處決
你搵啲痴線佬佢哋會唔會殺番自己友
中共嗰部定係全世界都係咁?
僱傭兵(白卡)
一 trigger 到佢即刻拔曬身上 grenade 枝 pin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞