[D369-] 抗俄衛國 153: 習大大 all in or not all in

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
訪問一個士兵
BTW, 你條link入面有原source, 係ABC news.
https://abcnews.go.com/International/nonstop-shelling-former-us-marine-fighting-bakhmut-fighting/story?id=97324824

如果烏克蘭前線真係得4小時生命, 防線一早崩左.
我唔能夠話呢個source唔可信, 但同其他source唔夾.

正如我上面嗰四個問題
1) source係咩
2) source既可信性
3) source既時間性
4) source與source之間有冇衝突

呢篇報導講既4小時我有保留, 因為暫時未有cross check,
不過巴赫姆不斷受炮火轟擊呢點係同其他source吻合.
都係嗰句, 睇時間撤退, 唔好俾人包圍.
Erdogan會唔會正式走向獨裁?
其實係正常人少咗
因為5毛多佐, 佢哋overwhelm哂正常討論. 正常人又唔會學我哋有Block 5毛, misinformation的習慣, 佢哋只會選擇搵其他資訊途徑.

而且, 基本上香港已經無事可為, 正常人做的正常事係盡早離開此地, 往外國展開新生活.

好似我咁, 除佐俄烏戰事同動漫台po外, 基本上已經唔睇呢度其他資訊.
佢啲大選就算吧啦
唔止呢半年啦,19年之後已經不停做嘢,搞死連燈係個仆街正苦嘅任務之一
難怪
當個討論區無晒正常user, 連登亦無統戰價值
至於佢真身我地無法識別, 無謂一口咬定.
秋意龍係咪劉正並唔重要, 一般user只要知道呢條友有問題就得.
所以獨裁體制,中共搞呢d認知作戰,最後終會導致整個社會同族群的發展停滯,一如中國歷朝一樣。

但獨裁者同呢片土地的人係唔會理的:因為獨裁者追求的最終目標係權力永固,而中國呢片土地的人追求的最終目標亦只係行屍走肉地生存就得。

對獨裁者同共產中國人民而言,社會文明發展,絕大部分人生活得更舒服(無論物質定精神/形而上方面),都唔係佢哋追求的“最終目標”。
係連尼住/許先生自己冇做好platform管理,縱容5毛,熱狗,中共文宣搞亂平台的結果。

He has killed 連登by his hand,同林祖舜自己殺佐高登一樣。
對台既認知作戰都從生活方面入手,慢慢滲透去更上一步。同時,軍方已經有唔少內鬼軍官既消息,但暫時台灣都未有大動作,好大可能要開戰時一鋪連根拔起

Rest in peace
美國大選前完唔完到?
乜水嚟
佢講嘢成個舊登洪非凡咁
吹到大一大
佢個個reply都好大篇
但係入面全部廢話同主觀意見嚟 幾乎無source
咁都做到大學講師
好多人有乜都響tg grp傾
淨係拎連登post啲topic響tg grp 討論 喺連登留言都廢事
而家荼毒緊香港下一代
Block人只係自己睇得舒服

而家d賤察同藍絲逐個逐個搞時事台會高調call out 班賤種嘅人

有d就拉撚咗 皇天尻殺 同 老鳳

有d拉唔到就會批鬥 e.g. 自由之子巴打

根本唔會夠佢地玩
正常人風平浪靜點會用咁多時間上連登
有乜正常tg gp
好驚小圈子
都係英國grp 香港果啲我無入開
香港以前19年果啲公海grp開咗好多小圈子分支 無可避免
不過講俄烏topic係幾乎無嘅
真,仲肯同五毛打手 打泥漿摔鬥
正常人block 左就算
但其實都掩耳盜鈴
好似Giotto 仲成日keep 散播假新聞
根本解決唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞