[D369-] 抗俄衛國 153: 習大大 all in or not all in

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
數漏佐SAMP-T同NASASMS, 仲有烏克籣自己的S-300.
樓上條仆街方向狗又開始浦頭
咁又點
追咗半個月post都見見書恒狗 一有啲咩不利烏克蘭就出現
Lysychansk 失守之後,好多評論都話Bakhumt 只係暫時防守嘅據點,慢慢撤去Karmastorsk 重組防線,點解你覺得守bakhmut 7個月仲未失陷係不利?
仲要烏克籣宜家決定增援, 死守到底.

如果俄羅斯要強奪巴赫穆特, 勢必要再增兵. 記住宜家烏克籣增兵, 係冇削弱到其他地方的兵力, 只係由reserves抽調兵力過去支援. 俄羅斯借烏軍增援巴赫穆特偷襲其他地方係唔work的.

目前睇到, 烏克籣仲有大把餘力死守, 相對地俄羅斯如果繼續keep advance, 就非得再動員不可.
死守黎講係度磨1:7可能佢都願
始終對面火力越黎越少
自己增援越黎越多
磨死對面
睇多幾日,就知道俄羅斯有冇剩餘的兵力了。

之前無論攻定守,俄羅斯只要唔夠人,一定會好快咁補充援軍。如果過幾日俄羅斯都冇派增援,即係表示普京已經耗盡人力資源。
呢隻隱型俄狗專扮中立,見親都提醒下
烏都好傷
真係要靠更多重型武器反擊
佢講左D咩令你覺得佢係俄狗?
條友不嬲玩斷章取義,抗俄衞衞國系列好早出現
https://twitter.com/NOELreports/status/1633364866210701312

Politico報導

美國目前正在研究能不能把AIM-120裝到烏克蘭的米格系列戰鬥機上面

如果成功的話,會成為美國首次軍援空對空飛彈給烏克蘭

也可以成為協助烏軍提高防空火力的手段

已知此前美國有提供AGM-88B反輻射飛彈給烏克蘭,並成功裝到米格機上面

PTT
https://twitter.com/tendar/status/1633059338947313664?s=46&t=a3Tv4vXHWHWCiAXtt1W7rQ

同一時間JDAM已經到咗, 不過要高空投擲,限制咗使用
我都認體你所講,不過我覺得澤仔應該係借老兵被處決一事,提前將反攻計劃推前。

現在烏軍士氣正盛,用新到手既軍備同士兵去反攻應該可以解Bakhmut之圍,但我認為蛾軍補給力同攻擊力未到極限,應該可以抵擋到一陣

而且負面咁睇,如果增兵都打唔贏華格納喪屍兵加蛾正規軍,北約更加要增加更強既軍備援助

點計烏克蘭都有著數
至少佢貼嗰篇係分析緊, 唔係咩有利或者不利.
我都屌過佢, 但又未至於話佢係五毛之類.
2008年被俄佬打到仆街之後,
個執政黨係行親俄政策. 現代版芬蘭.
老實講, 佢個位真係難搞, 北約鞭長莫及.
如果俄佬一開始係吞喬治亞, 北約無得反應, 太遠
下下直隊就帶唔到方向啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞