[D369-] 抗俄衛國 153: 習大大 all in or not all in

1001 回覆
31 Like 4 Dislike
成個華納集團唔玩唔得?
佢地都係收錢做野啫
佢個老細係普京狗,邊到佢哋話事
彈藥只要唔係次貨, 放得耐無咩問題.
槍、炮、舊式坦克呢啲保養少都勉強可以粗用.
烏軍要決戰烏東, 佢地未必會輸, 俄國而家好難正面打北約裝,
個科技差差太多. 正面硬碰烏軍會受傷, 不過會贏. 問題係,
俄軍會唔會留喺巴赫同姆佢地打? 定係會著草?
如果係後著, 消滅唔到俄國有生力量, 意義就唔大.
佢退, 普京會收拾佢.

而家係嘅,講防講撤都唔及要釘死佢地咁咁有效果
屎味的咖哩同咖哩味的屎的分別,兩邊都係咁仆街。
呢層唔使擔心,睇來快到手的肥肉,普京同普里戈津唔會想放棄。只會投入更多資源直到攻下來為止。

除非後路有被切斷包圍的危機,否則俄羅斯唔會放棄進攻巴赫穆特。
bbc分析話係為權鬥
士氣咁差
戰術又鳩
走左都唔會返到去
估計最後會變邊界騷擾戰
北韓做法
同老細權鬥冇得玩
除非有本事拉佢落黎
否則棄驚等老細自己搵人打好過
私人武裝,政府點會唔顧忌,功高震主之餘提防第日變造王者
但兵力已經見底
普京都係用完即棄
磨到華納集團冇晒兵佢就唔駛驚
佢唔係同布癲鬥
佢係同軍部鬥
想取代軍部
布癲就無乜所謂
2隻狗互咬佢就可以坐穩個位
輸左就入是旦一邊數
比佢射多一年 然後呢 無然後啦 變二流軍事國家
冇聯邦嘅打壓唔會有自護公國嘅出現
真?
但呢個user平時都好撐烏反蛾

俄僱傭兵組織稱部隊已接近巴赫穆特市中心
https://lih.kg/3331488
BLOCK晒啦仲邊有睇佢地
英國香港火槍隊? 呢條友又係柒, 之前串鳩我, 叫我睇以色列立國歷史.
我隨口up返俾佢聽, 問返佢轉頭, 佢即時潛左水唔答我.
屌你老母你條柒頭仲未撚死?
BTW我都唔贊成死守巴赫姆.
自護 or Side 3係受害者, 唔代表自護最後走基連條路 = 極端/熱狗化係合理, 更加唔好講自護完全違反哂現實世界的rule of engagement, 毒氣殺平民, 殖民星車落去澳洲Sydney度, 呢D完全係反人類, 種族滅絕罪行

巴打真係用現實世界, 21世紀的rule base思維去睇自護的話, 基連呢班騎劫佐自護共和國的恐怖分子係唔值得支持.

Sorry, 講到設定, 我係會"維度打擊", 用現實世界的rule base直接judge聯邦同自護. 目前結論係"異獸戰", 唔完善的民主的聯邦 VS 因為受壓迫而熱狗化的宇宙殖民者團體.

唯一合理的只有一個: 聯邦的政治體制冇辦法解決矛盾, 最後咪開片收場攞, 而光頭同財團B係專登設定到聯邦冇辦法政治調和地球與宇宙殖民者之間的衝突, 唔係點會發生戰爭, 然後喺三次元現實世界賣U.C模型

創作作品睇落去好爽, 但現實世界中發生類似情況的話, 其實一D都唔好笑.
https://twitter.com/new27brigade/status/1634944088280817665?s=20

兩睇, 如果以殲滅敵人有生力量而言, 巴赫穆特目前係最理想的絞肉機. 如果普京要持續take advance in Bahkmut, 就要投入更多人力同資源, 烏克籣係迫緊普京喺同一個地方加注碼.

仲有如果要拉長補給線到極限, 恐怕提督你要讓哂成個Donbas出來, 我知道你一直有心迴避呢個問題, 因為呢點連你自己都覺得唔make sense, 完全違反哂戰略目的.
最理想的絞肉機 = 反映喺呢兩日, 每日殺敵破千以上.

但我覺得都係唔理想, 殲滅戰的合格線係每日消滅1500俄匪.
火槍隊行為OK熱狗.

真心勇武, 準備將來光復香港之戰親手復仇的手足, 宜家應該喺烏克籣國際軍團同俄羅斯與Wagner Groups打緊, 累積實戰, 軍事實務經驗, 唔會有時間喺連登做冇用的情感搧動.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞