Canon 用戶討論區(30)垃圾 R8 又無 ibis 又用細電

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
Sony 平d,副廠抵玩d,但睇你後唔後製多,我知好多人Sony 後製,但未見過直出相,canon 直出就ok
3代前都有直出啦
4代之後仲多
話晒係消費者,錢在你手
俾Canon當你狗咁撚法,仲買佢產品?
啱啱發覺支EF 24-105 中咗err 01 好大機會係光圈排線問題 啱啱睇官網整要成千六蚊 想問吓巴打們有無其他整鏡頭嘅鋪頭推介吓?
點解canon post冇canon打手
垃圾公司有咩好吹奏
肥花
我支2470ii 剛整完,$980
冇錢請pr
成日彈Err 20係咪就收皮?定可以唔洗理?
(冇留意係咪用副廠鏡先有)
睇下你會唔會執相
Canon色水直出冇咩問題
Sony執下會靚d

同埋盡量唔好去豐澤果d大店買
雖然基本上實冇死 不過要食官方價
price.com格下價 再叫朋友陪你一齊買好過啦
好困惑,究竟帶5d4定r6旅行好,去東京,16-35iii ,24-70ii應該會2簡1,帶多枝50/135,大家點簡
我會揀5D4 1635 50
點會無打手呀
收晒皮之嘛

以前有個打手嚟連登開post話過canon R5同R6先可以戴口罩都做到eye af ,又話親身試過Nikon 同Sony 係做唔到,點知有巴打係dcfever同YouTube搵到片貼出證實Sony 同Nikon 係做到狠狠地咁刮咗佢一巴

仲俾人起埋底個打手原來係啱channel 嘅蝦條哥,最後佢自刪AC連個post 都無咗
【全新 EOS R 系列相機及 RF 鏡頭|即將登場】
Canon 宣布全新 EOS R100 及 RF28mm F2.8 STM 即將登場,為不同用家提供更輕巧、更多用途及高性價比嘅選擇!

🌟EOS R100 – 輕巧入門級 APS-C EOS R 無反相機
✔️最輕最細 EOS R 無反相機,機身重量只有 356 克*
✔️2,410 萬像素 APS-C CMOS 影像感應器
✔️相片標準 ISO 感光度範圍 100 至 12800 (可擴展至 25600)
✔️雙像素 CMOS 自動對焦提供 143 個自動對焦區域
✔️提供人臉及眼睛偵測自動對焦

🌟RF28mm F2.8 STM – 全片幅RF廣角餅鏡
✔️第一支為 RF 鏡頭接環開發嘅餅鏡
✔️最細、最薄及最輕 RF 鏡頭,長度僅約 24.7 毫米及重量只有約 120 克
✔️全新研發 6 組 8 片光學設計,加入 3 片大口徑 PMo 非球面鏡片
✔️最近對焦距離提供 0.17x 放大率

冇 去星際買
喺出邊搵其他人整?我問過一間要成$1200
RF 28 幾錢 細細支幾正
會唔會貴過Nikon枝26餅
無嘢lu
msrp $300
同16mm差唔多
其實分分鐘同一個老闆/姊妹店
R100影4K仲係crop,同埋用慢速對焦,攞啲10年前科技出嚟賣
幾時出埋支22餅
同埋點撚解要堅持單反樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞