Canon 用戶討論區(30)垃圾 R8 又無 ibis 又用細電

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
等緊mk2先入R5
等到過埋R1 先有 跟住 R5 mark 1 firmware update 之後又加價 又要焗買 時財兩失
不過睇R6 mk2個價 R5 mark2官價應該同R5差唔多
搵緊枝近對焦距離嘅中距/遠攝
RF小小白應該最好?
影乜
影人同街拍比較多
對!
依家又平左少少 可入手
滿心期待R5 firmware update會有部分R6II既功能
點知真係加左個IBIS Hi-Res Shooting就算
放埋D新AF畀你第時邊個買R5ii
睇啲二手盤 Eos R 仲平過5D4 同一塊cmos 同一粒電嚟講 Eos R 仲有反mon 低炒唔洗趴地 點解唔買eos R
情迷ovf
最主要係唔鍾意evf delay
俾錢都係為咗想買自己鍾意嘅嘢 無話傻唔傻仔嘅 鍾意咪買
平平地當收集一個年代機王ok的。
但始終系統已經唔會再更新。
上無反係遲早會做事。
我諗都會係10年、8年後嘅事
個EF系統佢講明唔會再出,同埋RF都唔見依幾年比副廠玩,原廠又貴,5d4玩返EF都唔係唔好,但要諗好多野,好似CMOS清塵,入塵、走焦問題,上年年尾買左部水貨5d4,自己對佢幾滿意,本身又用開無反r6,兩部機都會輪用
冇玩相機好多年,5d2,24-105,sigma 50 1.4,黎啲放出去其實仲有冇人收
有 但唔多錢
EOS R5 升級內容:
✔️「IBIS高解像度拍攝」 - 利用機身內置影像穩定器,結合9張偏移像素時拍攝的影像以產生約 400MP JPEG 影像
https://hk.canon/zh_HK/support/eos%20r5/model?fbclid=IwAR3bktFxPPm-dRvBb9W-H-5kxGs098JdbULwA6wcx3E1p6tZTZApE92_Vlc
唔影快野?
唔影
你地用咩cfb 卡
sandisk wise prograde
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞