Canon 用戶討論區(30)垃圾 R8 又無 ibis 又用細電

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
依家邊洗 二手最高都係7k幾
其實同類既鏡得nikon枝24-120 f4可以head to head
不過果枝新出好多,sharp D,輕D,又Tele D
二手呀
拆kit私讓$4500都見過
當時仲講到明全新行貨
同賣家一齊去鋪頭分貨 (賣家要機身)
咁果時kit真係抵買,四千五都有賺

話時話奸狼HK仲未announce R8定價,R50都有了
想買枝24/35大光圈人像 有咩推介
EF 35Lii
Carousell 搵唔到2代2手價 知唔知街價依家咩價位

一枝7500一枝9000,星際二手應該7000幾?
R8幾吸引 係依家啲相機係咁升價既情況吓
垃圾機
Thanks 原來有我search成個title ef 35mm f/1.4L II usm搵唔到
一日未出R5 2同R1 一日都係垃圾
好似加多少少R6好啲
用咗近十年 C,7D > 6D > R6,一直都係日常,旅行,同生態用,最後一支買嘅鏡係 RF 100500
依家年紀大咗唔想再拎咁重,同埋 RF 實在太閪,決定咗訂 XT5 以後做隨行機,遲下小朋友出世影家庭相,部 R6 主要配返 EF百微同 RF大白開工影生態用,唔會再投資落去。
XT5 正確選擇
出得太遲
買咗R柒先出
我有支 35.4L 一代平放緊,睇下有冇緣係平台撞到你
Nikon Z機啲色柒都係第一次聽人講
柒過canon fuji
想問一下大家本人超新手
好耐之前買過一部800D玩
鏡得2枝sigma 12-24 F4.5-5.6同埋 17-70mm F2.8-4
呢排想換相機
睇岩R7同R10 有冇話邊部好d
同埋想買多枝鏡有冇話買邊枝好唔係好識分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞