Canon 用戶討論區(30)垃圾 R8 又無 ibis 又用細電

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
垃圾有咩好傾 叫 canon hong kong 啲撚樣入嚟俾人屌下先講啦
今日新聞睇到Voigtlander枝50mm f1會出RF mount
如果手痕想玩下手動對焦, 有無師兄分享下用M mount轉接嘅經驗? 諗緊買M轉接定RF mount...
買舊鏡仲好
支鏡同Canon RF 50mm f/1.2差不多價錢
睇黎要對手動鏡同大1/3級光圈好大興趣,先至會揀佢..
講錯,半級光圈
大家覺得Canon會唔會出G1X mark 4? 上一代都n年前。。。
唔會
上網睇人手持r6+rf 16mm 2.8拍vlog 好定
但我開埋數碼IS加強,影出黎啲片都好震好難睇
但iPhone 同GoPro 果啲又好定唔會咁震
已經無市場啦
應該可以同x100v, GR3果d練下卦
有咩資格同依兩部特化機鬥?
當年打都唔嬴RX100
咩係
x100賣樣,又有film simulation
P記都唔會再出lx100啦
樣又冇
Sensor又唔係勁過人
搵鬼會買你咩
就算出你覺得要賣幾錢
但拍片一郁四個角位唔掂~ rf16 機身數碼修正
Maybe Cmos太大塊好難做到gopro個啲效果
啲設計點解可以咁薯
以前佢哋鳩做都賣到開巷,點解要認真做
拆電
當初冇入嚟呢個post睇咗先,用咗rp 一個月真係悔終生

部機拍唔到片都算,冇機身防震夜晚用rf 50 1.8呢啲冇防震嘅鏡影人像都會blur晒,較高shutter speed同iso嘅話啲相又冇咁靚

冇動物eye af 變咗影動物自動對焦到錯晒位

電極細,一影完相就要熄咗佢慳電,冇得開住行

真係用過先知點解佢叫RIP 如果畀我時光倒數我會畀多少少買a73算

求下想買canon 嘅你哋真係唔好買rp/ r8
唔好意思 笑𠹌咗
用一手價嚟講 RP簡直係智商機
用二手街價嚟講 6千蚊唔洗買到full frame機仲想點
點解要夾硬用full frame 充大頭鬼 用富士又平又正
正想講宜家用奸狼就有唔怕啦
sony同fuji畀班大陸哩搶貴哂
奸狼呢個老餅牌子本身D嘢貴,所以無人爭
下個post要置頂了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞