Canon 用戶討論區(30)垃圾 R8 又無 ibis 又用細電

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
大把人仆住買,使撚請pr咩
話時話r100個hotshoe係咪仲好過r50?
Canon 又撚用家,新瓶舊酒
點睇Powershot V10
https://youtu.be/MG3JQCKK8pw
最後轉咗會A74 因為sony啲副廠鏡太吸引,Canon啲鏡就算幾有錢都唔會有想要嘅配置 同埋真係太貴,24-70嗰啲價錢差成倍夠買多枝鏡

希望有生之年見到Canon生性 各位巴打再見
再見啦
Canon po真係好和平 轉會都冇人幫Canon講兩句
好嘢就幫 垃圾有咩好幫
轉啦 我有部r5 個價又西 唔轉了
再見了巴打
師兄邊度買a74
唔出白色
轉個頭就畀sony出zv1ii砌低啦
我無轉,但呢幾年Canon啲嘢都買唔落手,反而最緊買咗Sony機+鏡。
請教下, 睇價錢24-70f2.8, 其實sony gm ii同canon價錢差唔多
但canon個枝有防震, 其他牌子冇, 算唔算賣點黎?
部rp 最後放咗幾錢
我考慮緊Canon 呢部
始終平過Sony 太多
其實算,Canon機+鏡協同防震其實屌打sony,就算我之前RP冇防震,配枝有防震嘅鏡,我覺得都穩定過a74嘅機身防震 可惜canon 太少鏡揀。尋晚買咗枝tamron 28-200 f2.8-5.6畀部a74,就算去到70mm仲有f3.5,canon邊有啲咁嘅鏡
仲有tamron 35-150 f2-2.8都係canon有錢都用唔到
4700 仲免費畀埋兩粒原廠電佢
講真,CNS嘅24-70質素都差唔多,係睇價錢同重量。而我唔會為咗支24-70去選擇用邊個牌子。
不過我用24mm,Canon個快門可以1秒,唔係支鏡得,係Canon機身防震得。
當年S轉C係因為C個操控似返部相機,佢支28-70 f2,14-35同70-200 f4係有驚喜,但太貴。加上L鏡老練咁大支,年紀大開始頂唔順。
有冇電都係收呢個價,你電可以上肥花放
算啦開心玩a74,個spec夠你玩十年八年
佢唔係死攬4k60要crop我都一早買咗
S5ii又係咁
Z6iii又遲遲唔出
所以部垃圾R8真係有少少市場
tamron 35-150 f2-2.8係屈機
我都諗緊點樣托住body+L鏡同細路仔玩
為咗4k 60忍痛入咗r6 ii
哇仲好高喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞