有冇跑步撚入嚟吹下水 (29)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
全部肥仔新手黎
我呢款

交功課 治癒嘅雙M
感覺上唔比上次9個鐘跑完小雙坳輕鬆
心跳咁低係因為我上梯級太慢
唔知慢過幾多隻錶就唔會mon 心跳,好on9

實際上上山心跳應該一直keep住140-170 落山就100-120

6月中未算真係有跑步習慣, 行過次單m 黃龍坑口開始計 去到石門甲用咗4個鐘15分鐘 其實嗰次我幾滿意

今次成績我覺得幾麻麻
咁後生 希望入到2個鐘內
就係好多大級樓梯,但爬升唔係真係咁多
發現自己係有進步,但真係仲有好多空間

三大連走坡度其實都差唔多,但距離同爬升仲多啲
加埋雞公嶺路況唔好,會仲難完成
有無抽筋
完成到雙m已經好勁,操一次爬升能力升唔少lv
未來sub2
條友201仲好輕鬆
想見證人類極限
thank you 巴打
新手留名 想買foam roller跑完放鬆, 有無好介紹?
根據我半桶水嘅bio , 我好迷信補夠水/電解質/糖就唔會抽筋
比我放題咁飲就會行/跑得好舒服

然而我今次係補充唔夠嘅
每個M 500ml水動樂,800ml水
最尾落山飲埋枝280ml 嘅果汁
每喺山頂/山腳食一嚿嘉頓卷/飯團/protein bar

不過無乜點抽筋嘅,係最後一次上大東小抽 即刻再飲啲水動樂就好啲

唔知邊度嚟嘅勇氣,行小雙坳同今次都無拎鹽糖/gel/同埋pole

不過我用pole會搞到膊頭好痛
求其迪卡儂執個
咁耐以黎都係得兩個人做到sub 2:02
同意雙m難過小雙坳
我雙m個陣回程上緊鳳已開始作抽
可能我上黃龍坑太快
一路摙返鬆一路捱
迪卡儂條越野跑褲好唔好著?
又凍又想睇波預計今星期里數都唔會高
去一轉跑馬地
星期二/四晚 or 星期六/日朝
你會見到10個有8個都著嚟練tempo/長課

一嚟冇想像中咁易收皮燒錢
二嚟所謂慳力啲人都相對上照chur返慳咗嘅力嚟跟zone練習其實冇話俾對鞋呃咗
三嚟著咗係recover得快啲咁整體訓練質同量都高咗

所以啲人都係group埋買攞折
或者靠人攞折一次買兩三對
一對練習一對比賽
你地hard training 跑咩為主
是咁的, 我跑左3-4個月easy
而家大約個狀態係 130-133 bpm, 跑緊7:00 - 7:10 pace,隔日跑大約一個鐘
如果想加d hard training落去,你地有冇咩見意
不專業意見, 跑tempo 可試下155bpm以上 初試40min左右 如仲有力氣跑1個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞