Nikon 討論/貼圖區 (21) 驚喜公佈至2024年嘅新roadmap

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
更新完firmware 好似好啲
操控完勝
links有睇開,但無睇過呢集,求link
SIGMA ニコン Z マウント対応レンズ追加のご案内

16mm F1.4 DC DN | Contemporary、30mm F1.4 DC DN | Contemporary、56mm F1.4 DC DN | ContemporaryのF1.4単焦点レンズ3本を、ニコン Z マウント用として同時発売いたします

Z マウント用発売予定:2023年4月

https://www.sigma-global.com/jp/news/2023/02/22/20187/
早幾個月係天祥買呢個set, 都好接近price.com 個行貨最低價
正 出三支apsc 咁多。啱我

用緊z30
希望快啲出埋18-50/2.8
唔記得係zfc定105mc條片
百記有咁多嘢送咩
問過 送推垃圾
無錯 係zfc唔該
想問吓大家,Nikon 既z鏡多唔多買水貨?

事關,之前買ftz ii adapter水貨,佢哋都有nikon india 保修書

但啱啱想買Z70200,間間都冇

驚會係二手

究竟水貨有冇伏?
水貨Z70200平唔過行貨好多咋喎
我得機身係行
全部鏡都係水貨
你啲水貨鏡有冇當地既保修書?
都係得印度有
印度有封條
係85.8

其他個啲我係睇下有冇塵 同 接點
跟住試過work就算
16mm F1.4 DC DN | Contemporary、30mm F1.4 DC DN | Contemporary、56mm F1.4 DC DN | ContemporaryのF1.4単焦点レンズ 嘅樣:

Source: https://dc.watch.impress.co.jp/docs/news/1480987.html
快啲出18-50/2.8 就正
z6ii 影raw+jpg save落同一張卡,係機身淨係show一個file? 有冇得淨係delete jpg唔delete raw??
千呼萬喚終於有sigma
見到支30 1.4 就諗起學生時代用d90 + 30 1.4 嘅美好日子
用picture control 影完嘅相點解喺lightroom 開返個raw嗰陣就有picture control個filter 係咪一定要用nx studio先可以整返走佢?
試下喺右邊揀返colour profile?
貴過香港
原來要喺profile 撳多下 browse
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞