Nikon 討論/貼圖區 (21) 驚喜公佈至2024年嘅新roadmap

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
我都唔敢買住
有冇人知Nikon登記保養用邊一個網站?
CS話Nikon.com.Hk
盒話nikonwarranty.com.hk
https://www.nikon.com.hk/zh/warranty 咁講

1. 如您向 Nikon 香港或澳門授權經銷商購買 Nikon 數碼單鏡反光相機、無反光鏡相機、輕便型數碼相機、NIKKOR 鏡頭或閃光燈,請務必在購買產品當日起計 30 日內前往 www.nikonwarranty.com.hk 完成產品保修登記。完成產品保修登記後,本條款及細則所載的保修方案即生效,並適用於您的產品。

nikon hk幾時先肯fix即日買嘅機即日登記唔到嘅bug
我估因為你買完要等間舖up返啲sales data俾nikon
我上次買咗部水貨z5 0 count
其實正常有十幾都ok
師兄喺邊間買 想下星期買返部
咁貴買支暗龍好咩?
不如買支24-70/4 或者24-120/4 水貨
24120水而家平過7k未,想入
買還買,佢sale你買filter果啲就唔好落答,好貴
我見平過啦,好似報緊6千5
我都諗過買,早排低水仲平啲,不過已經有支24-70/4,最後買咗支AF-P 70-300E
我想問有冇師兄用200-500插z5?對焦慢唔慢?
星際水貨店見過$6780

仲平過幾個月前喺Amazon買嗰陣
之前yen最低水嗰期仲平 宜家已經貴返少少 不過都仲係好抵玩
果陣日馬好似$6200送埋上門
我都買咗部行貨拆長鏡kit
Sc=1
Assume係佢哋抽樣檢查留低嘅
睇咗啲片發現S Lline鏡 高質好多
價錢差唔多嘅話 24120/4 好過
我上個月買$6500,而家應該$6300你搵吓都買到
其實2470/4都係s鏡黎
啱呀,除咗得70mm唔夠用之外,真係無得頂
之前3k買支全新水
夠輕夠細,畫汁對焦都無得輸
有部分 Z9 因㩒咗 Lens release button 都 detach 唔到鏡頭或者 mount adapter 而需要被回收做零件更換

https://www.nikon-image.com/support/whatsnew/2022/1216.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞