Nikon 討論/貼圖區 (21) 驚喜公佈至2024年嘅新roadmap

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
咁嘅話會唔會反而熄咗個主體偵測 淨係用3d好啲
用緊Z 想玩80400 都見太多入塵問題
3d tracking mode (AfC+全區對焦)禁個 enter 出個黃框 框住個選手
想問問,最近我部z72轉用cfexpress+sd

發覺preview返啲相同片佢個次序係片還片相還相

以前不嬲係跟file number排,有冇得搞
有冇睇過setting入面相同video save落邊張咭
擺晒cf主糟
買淨機定kit 鏡好
係喎
唔該師兄, 下次試下熄左主體偵測先
諗住買z6ii用轉接環配sony mount sigma 2470 2.8 art, 見到有megadap etz21同techart tze02, 請問邊個好d, 有無巴打用過
zfc 買咩鏡好
有kit鏡28mm
18-140
呢支宜家個水貨價都正常返少少 行貨少貴
Btw 50-250 dx都係好野嚟
依2支洗唔洗轉頭
50-250 好似太大支 放係zfc怕太重
唔洗 兩支都原生z mount 不過等效要x1.5
50-250其實都係400g多啲啲
建議上moko showroom試下先
我都想買水貨鏡,但又怕黑店攞二手當水貨賣,師兄有冇邊間推薦?
Etz21快好多
宜加真係心動價 平平地入左支35mm 1.4
終於有人生第一支金圈
thanks 巴
20 24 28 1.8 g都係金圈
1.8 戰隊平到仆街 好抵玩
都要有用先得
24.8 同35.8 都幾好喎 又輕
唯一唔滿意係塊金牌係膠唔係金屬
當然唔好用黎同z 系比
有無人知 nikon centre D780 整/換mon 大約要幾錢 部d850 個mon 無啦啦有一灘灘漬咁既紋 好淡要影天空或者散景先睇到
Check 左唔係cmos 問題係mon 問題
後悔當日買Z6ii
應該上埋z7ii
點解le
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞