Nikon 討論/貼圖區 (21) 驚喜公佈至2024年嘅新roadmap

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
急用就買
我2020年8月買左z7 10月出z72都係咁用
係咪Power Delivery set咗off 或者著住機
買枝二手任何 f mount 12-24 / z14-30/4 + z85 1.8
開住機會變做供電 唔會差粒電
Z6ii low light 對焦都唔多掂
室內少少慢
綠框咗但係都走少少
想問下上面個trade in優惠搵nikon官網點解好似搵唔到?
因為個PR budget去咗請殘廁coffee同ironman都唔搵個人做website maintenance
即係trade in係唔會減到部新機價淨係trade到d贈品?
佢上次trade in promo有link埋一個參考價錢表,suppose每個月都更新一次
今次唔知做咩唔link要你自己搵

https://brochures.nikon.com.hk/brochures/promotion/Camera_Trade-in_List.pdf

唉幫佢post埋喇
張list係九月promo的唔知衣家個價係點
佢今次promo張圖話有11/12/1月更新不過係完全搵唔到
D5300唔on list唔知係咪唔受定好低價
我其實都有set D90kit想送走佢不過應該都只值幾舊水
連登有愛
水價34xxx
大把人轉左買水或者等唔切買左z7
喺日本有promotion,買左部z5+24-50
本身有啲舊定焦(d鏡),買adapter玩住先觀望下先
有冇人知道nikon 香港行貨啲Z機個盒係咪冇seal?
要睇吓係咪全新,係咪只可以check SC?
我記得就冇 好似要登記保養嗰下先知
香港全部牌子都冇
但係Shutter count新機嚟講幾多先正常?
以前body burst唔起,個位數字唔出奇
衣家睇佢出廠testing會唔會飛多幾轉
我覺得唔係上百好正常
(亦有聽過零count,姐係你開機先破處,因為testing係抽check)
個時我問過n咁多間 星際幾間回收係多500都有得join Nikon trade in
等緊z6iii
https://nikonrumors.com/2022/12/12/a-reader-buys-a-nikkor-z-35mm-f-1-8-s-lens-gets-a-warranty-for-a-z-85-1-2-s-lens-nikkor-z-85mm-f-1-2-s-lens-coming-soon.aspx/

A Reader Buys A Nikkor Z 35mm F/1.8 S Lens, Gets A Warranty For A “Z 85/1.2 S” Lens (Nikkor Z 85mm F/1.2 S Lens Coming Soon)
花式自爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞