【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
會唔會睇下grenson 都係 英國野
水準差好遠
你係一定要trickers 定純要wing tip Blucher 款
係香港買trickers 既價夠買其他brand
印象中tricker’s 正價大約3千中, 我覺得2千尾買到算抵了

料靚,手工粗同埋個楦啱唔啱口味就好睇人個人
但我會建議你買Cj Pembroke 好過
我係見外國reviewer 話tricker's 幾好先諗住買
好,我再睇下先
係ok 既,但香港mark up 到 c j level不如買c j /alden
我見英磅跌左加埋信用卡既回贈見2500左右都買到先問下,香港價就一定唔諗啦
Wool silk linen 有冇邊隻料特別抵玩推廣
Moon tweed大家又點睇
最近想整件teba jacket著

求大神教導
如果上身襯呢隻款 下身唔想同款 襯條深灰褲加呢對 大神們點睇
Carmina邊到買抵?
想問下Suede 會唔會好難打理?想入對C&J Loafers, 諗緊要Bury 2 好定 Cadogan
suede 先係最易打理,基本上係唔洗打理
新買之後噴防水,之後粗著就得
如果遲下返工要著恤衫西褲,筆直有限,會建議造恤衫定西褲先好啲?淨造褲會唔會好on9,有無得造幾條可以機洗返工用既西褲,定通常都係西裝料一套一套咁造新手鳩問唔好屌太大力
有得齋做褲 但係budget有限就可能諗現成算 你budget幾多?
5000,咁拎去整三四件恤衫好啲?齋做褲入門級幾錢
5000 造兩件恤+兩條褲 應該都勉強ok
訂造西褲基本上係唔預你水洗的,全部都係乾洗的。
好少少的西褲你預大約千尾、兩千一條。
用cotton造
大家會幾耐乾洗一次條褲
要睇埋著得幾密
咁睇黎要養成乾洗既習慣先
依家真係好少著羊毛褲返工
麻太C伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞