【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
今年未必,loro baby camel trade price都加到3千幾一米,大碌買應該都唔會平過千八,真心絕唱黎
我以前以為我買布返黎擺係on9
而家發覺慈善拍賣完手上既布應該賺得多過投資
Strong Hold 舊布
想問吓cj Boston 同 Harvard 2 sizing 係咪唔同,始終Harvard 係 unlined,cj 官網都建議 unlined買細半碼 。

係tassel 着unique no show襪試咗 Harvard Cordovan size 7 都fit (腳掌左右comfortably snug;vamp 少少頂;無頂無爆同無甩踭),想知 Boston 個碼點揀。

我本身Berwick unlinded belgian loader 唔着襪着 uk6.5 fit;着unique no show 襪就 7 fit。Cheaney Oxford 着 falke size 6.5 就有啲太緊。想請教有Boston 嘅ching 咩碼啱
想問一下買西褲應該要買緊身啲定係鬆啲,上網見到啲人叫買大一個碼之後戴皮帶
有無咩帆布tote bag好介紹呀
armoury 果d未翻貨
有需要買大嘅,再改褲腰咪得
Northampton factory outlet
其實西裝係咪一定要戴皮帶
其實講真麻麻哋
對某啲大陸佬來講嘅話可能係嘅
great coat , Edward Sexton
我見啲同事個個都戴
我唔想但又驚咁樣會好奇怪
呢個世界唔需要人人一樣的不一樣不等於會奇怪
試過唔駛帶皮帶後返唔到轉頭好睇好多又舒服
新手求教
小弟早前買左對CJ loafer
平時著完會用馬毛刷刷下
隔一排就上下conditioner
係Saphir Renovateur Conditioner白色嗰隻
但係佢就愈來愈唔令
唔知係咪有咩步驟做錯
之前:

而家:

唔知係咪上得太多/唔夠conditioner
定係應該要上蠟
驚唔識搞愈搞愈衰
係咪拎去Tassels/LH請佢地幫手好啲

唔該哂先
你需要既係用個豬毛刷係咁刷,乜都唔洗落
唔該哂啊🙏🏿🙏🏿
我返去試吓先
千六蚊上網買左對new old stock
個fit如何?
大家有無cardigan靚野推介
落石屎地開個光先啦
同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞