【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
同埋依家新年工場應該休緊
fused 會好生硬唔自然,睇多啲靚嘢自然會分到。
牛牛巴,2月頭會返香港,3月尾走。係咪都唔需要諗?之前睇過你答人2個禮拜得唔得個條問題,所以都大概知道流程。
你睇睇應該就會明白。

【持續更新】經典男裝(皮鞋、西裝、皮件)討論區(44)
https://lih.kg/tRmyKNX
#540 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
自己pm去問啦
個零月應該ok,一般工場初八開始復工,最晚元宵後復工
包唔包括牛記?
理論上可以包

想問吓件恤衫自己手洗咗幾次之後啲線位咁樣縮咗係咪正常
平時份工唔駛著suit 但想整套for轉工時interview或for不時之需,係咪直接SS算? 預就算整左都真係極少著...SS我驚款太少 但如果訂造budget都只會係3-4k,真係心大心細
你平時都唔著又想要咩特別款
SS基本款大把選擇啦
如果係用黎見工ss既款夠晒你用啦
講係咁講,但都俾左幾千,無理由買d淨藍淨灰咁既款
呢個post 大把人比成皮都係藍灰啡
款唔係淨係講花色
你係去見工唔係登台hhh
得3-4k其實ss都買唔到
G2000啦一係 想日系少少就uniqlo
梳我幾皮野一套果啲大多數都係淨藍灰啡
正常,想直不甩就拎出去洗再漿熨不過唔建議,唔想拎出去洗又唔鐘意啲線位咁樣可以考慮做光筒同埋唔做胸袋。

黎緊細佬結婚 平時番工唔駛著西裝 所以冇西裝係手

想問下各位買呢套 算ok嗎?
我唔係話淨藍淨灰唔好,只係我本身有套雞野,無理由又整套一模一樣
咁又唔駛非黑即白既 想多d款揀唔等於要做到去登台咁下話?
係淨藍淨灰架喇
你唔熟再搞咁多花神野比人笑架炸
其實我真係好好奇所謂既"花臣野"到底係點既樣? 我做灰藍色但加少少暗間係咪已經會俾專業既笑?
可能講出黎你會嫌我悶,就算淨係深灰herringbone都三套,不過唔同料、唔同款,著出黎感覺亦好唔同。淨色Navy應該過廿套
我地呢d門外漢睇咪會差唔多,但專業會睇得出分別既我信 不過好肯定我係門外漢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞