【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
新手想入對黑皮chelsea 想問下會唔會有d 鋪頭係有多d 牌子可以試? Budget 大約3,4000 蚊有冇咩推薦?
本身有諗過買對prada 就算,但係太貴
同埋貴係個brand , 對鞋實際又未必好好質素
黎緊去wwchan英國trunkshow。第一次做陳記係唔係做比較有structure既suit會好啲?本身諗緊vbc wool seersucker, 3roll 2 no padding
ascot chang!
AC啲RTW polo都好夠
不過確係可以揀料揀款
唔知呢度可唔可以問女裝鞋
我有對repetto 鞋頭披左少少,都好一陣了
早兩日落毛毛雨著左出去
估唔到個地下一直都唔乾一路都踩住濕濕地
而家對鞋又唔乾
又想拎去整唔想佢再披口落去
想問補少少鞋有咩推薦?唔知係咪男裝鞋一樣啲鋪頭補都得?
定應該學下自己補?
媽媽送的好有價值,買過對就唔一樣

間野未執?
謝謝絲打推薦!聽日拎去睇睇先
搵完發現而家得返harbour city, pacific place 同又一城
希望都有
Sor自膠一打
有試過其他海外?

唔知有冇錯區, 借問聲有冇師兄知道邊到重有lone wolf買? Take 5? 或者有冇類似款嘅牌子可以推介下 J左好多年而家終於真係想買
想問下返工,着恤衫西褲

鞋除咗 oxford/derby/monk 有無其他選擇?

因為我麻麻地後兩者,淨返 oxford 得返顏色同 brogue 可以做到少少變化
loafers
Chelsea boot

想問下呢d 銅銹點洗?
chukka boot
有冇人試過馬莎d鞋?想買黎粗著爛就掉
loafer chukka 我無諗過係因為我覺得佢哋比較 casual

定其實都無咩所謂
想問下5k以內wool coat
Suit supply係咪已經差唔多算最好
牙籤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞