【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
講到我咁惡咁
唉! 問足十年都係嗰D問題,咁你答足十年都無心機啦!
呢個行業其實轉型都去到尾聲,本地師傅我相信5—10年間會全部退休,絕大部份工序都會係大陸進行。
香港鋪頭可以點樣繼續生存就看他們自己了。
只要平,去買成衣啦,最多去埋祥興,無乜值得係呢度討論。
你係要上網討論麥當當、快落瘋同肯上校邊個啲炸雞好食啲同抵食啲,係咪浪費時間?
落雨係咪唔好着皮鞋好d
想問尖沙咀利時商場有冇邊間推薦,想造一套西裝返工用,budget 約6500。或者有冇邊間推介?
點解一定要利時商場
新手未試過造,咁啱經過見到有好多間,想問下你地意見。
去ig search brownstailor 啦 呢期Christmas sale
全部都係垃圾
香港整西裝其實係咪最好50% lined?
路過
有冇人wfh都會著成套西裝
出面都有u記gu集中討論post
有冇人知Armory會唔會做on sale???
drop93
重要岩岩sale完
想問下香港有冇d 鋪頭有多幾款你地講入門級皮鞋可以試同比較(Crockett&Jones、三陽山長、Trickers、Enzo Bonafe)
近期想入手番對~5000蚊嘅皮鞋,想親身試上腳,暫時見tassels 有C&J , 其他果個幾牌子邊度有得試?
你想要咩款先
你可以睇吓CJ嘅calf chukka 佢比較岩formal style
或者學日本仔着alden cordovan
英國呢邊好似去£650
想問下安徒生換底 大概咩價位?
得勁少item🥲
我想買d 正裝同平時斯文look 都用到嘅,或者chelsea boots 咁
180唔洗£650
641就要啦
Brought two ring jackets during the sales.
早買真係唔只平幾舊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞