【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
賣禮物好似好狗
認真
聽完你咁講,好難有意慾再着上腳
何必呢,何必呢(小鳳姐腔)
可惜香港少地方同 last 試
咁誇張 張紙巾會壓到有印
有冇圖睇吓

試下colinil枝泡沫leather soap
下,tassels + John lobb + the armoury etc, 成堆wo…
咁唔係個個有閒錢上到進階級㗎嘛

如果睇 post 頭入門級
香港都唔係個個牌子都有啦

T記 c&j 咁,你睇返啲 last 其實每個 style 都係得兩三個揀,揀埋顏色,皮選擇更少

講到尾,做老闆咪有得揀,但唔係個個係老闆嘛
Urrrr,唔係個個牌子都有但都有大部分,每個牌子自己又有唔同last,最少我都幾sure香港有for high instep既last for example:armoury modify 左既rain last。

咁鋪入貨一定係入最大路野,個人對腳有特別地方,相對地選擇就一定少左,咪睇餸食飯囉。每個唔同產品都一定有唔同既適合人群,你個群體少眾啲咪一係少啲選擇一係貴啲。

但係唔會叫做無選擇囉⋯⋯
日頭結婚最formal係咪著 morning dress好
係就係最正式但我驚你啲兄弟同賓客dress code跟唔上喳⋯⋯
想正式d又唔想著普通西裝 日頭又好似唔應該著black tie
個人認為一套好深色既西裝就可以,得一丁友著morning dress怪雞,但你又無理由叫全部兄弟/黎既人都著morning coat架嘛

有冇人認得喱件褸?
你應該去工裝post問下好啲
香港地結婚 啲客肯著有領嘅都少
呢樣要睇番你平日個圈子係點
聽日元旦諗住去叫雞慶祝下
想著套型既 屌死女既
有無巴打推介?
點解咁多痴線佬
呢啲傻人,應佢已經算係益咗佢,直接當佢透明就最好
佢咪tag咗Mister freedom, sugarcane囉
新年快樂
想問吓邊度有得買呢種90年代fitting嘅恤衫
筆值大約$1000到,唔該哂各位師兄

Danite 底香港邊到有鞋鋪可以換?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞