【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
咁等他蘇個對都好快啫。我對tanker 留咗名一陣就有電話call拎貨了
我都好想入對Tassel suede Loafers,太方便又好襯
想請教下大家Stefano Bemer香港係咪冇地方有得試
同埋對比起G&G 想問下Quality係咪都差唔多?
SB係handwelted,面皮大家差不多,鞋底皮G&G靚啲,香港舊時有得賣依家無了
想問用hand padded chest 同 machine padded 個主要分別係邊到?成本當然前者比較貴,但功能上呢?
除左新A有得試 (loafer last) 唔覺其他地方有
另外佢有3條line (T>C>E) C既話我覺得同 GG rtw 差唔多
(個底個人覺得 C線靚過GG主線少少 加上本身又送撐同靚仔木箱)
唔該牛巴
唔該曬我再research下先
平野黎講分別不大。貴既手揸可以控制線既密度同埋方向,lapel會無咁易gup起,貼服啲,薄布上尤其明顯。
謝牛巴解答,如果我無記錯香港好似得陳記同埋你會係 padding Stitch轉方向?
Gordon都會(好似)其他唔清楚。
GY 覺得有需要時會。
想問有無巴打hoax 有會員有折
剛剛整左morning dress 結婚用期待
巴打有啲料到
記得唔好夜晚穿
Dinner 會著white tie/black tie
新手想問,點樣從外觀判斷一件成衣係fused 定係 full canvassed?
係咪靠用手指去摸面料同埋lininng,睇吓中間有冇多一層layer?
或者師兄們有冇其他方法?Thx!
其實眼睇都分到⋯⋯
請問有冇例子可參考?
聽日年30 諗住叫雞,開個靚年 慶祝下
有無巴打推介一套型既比我?
你睇下試當真果啲登台衫,再打開Instagram望下ww陳,應該就分到
巴打 請問宜家大部分訂造套西裝要幾耐? 急住2月中要用
靚果啲你唔洗諗,買成衣啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞