【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
想買件safari jacket 有冇巴打推介邊度買 唔過3k得唔得
小弟有件unconstructed sports jacket要喺膊頭改袖長寸半左右,我知po頭有改衫舖推介,但係我舊衫手工要求唔高,想有問有冇平啲,又唔伏嘅師傅推介?
拆幡一律貴
一般幾錢到?牛巴係咪都建議去返Po頭嗰啲?
有冇人去過修寶鞋藝果度做redwing 翻新清潔

好耐冇著捻住比人搞下,都要600 幾
拆袖過千一般
Refinery
有件白色safari 之前browns買 唔啱著
睇下你有無興趣
個鞋底有冇咩要留意,我暫時有C&J Dainite Sole Chelsea 5 Dark Brown Rough-out Suede

https://www.tassels.com.hk/images//products/Chelsea529542A-S52D21_1400x.jpg
師兄著開咩size
M size
唔啱添 thanks c hing
想問吓Alden 986 penny loafer break in 咗之後右腳腳背都係銀住痛,都係左腳冇事
請問原因如何同埋有咩方法解決?
謝!
Dainite入室內石地跣到仆街,city sole/皮底痴膠掌穩陣啲
腳背無得break in的
削足適履
City sole 世一好著
依家返工著便服 唔知點襯亮面Chelsea boot
一般人兩隻腳總會有少少唔同形狀
可能你右腳足弓高啲,腳背自然高啲,咁咪銀住
解決方法係買suede腳背塊皮無咁硬通常無咁銀
或tassel loafers,無penny/full strap款嗰條帶,有機會無咁銀
再唔係就bespoke
如果情況唔嚴重,就揀行少啲嗰日先著
RTW loafers就係咁,要接受
Chino causal shirt 都可以
其實唔洗下下叫人上bespoke既,都有唔少牌子有高腳背last,SC、ZB、Vass、Lobb都有
我接受唔到呢段野由你講出黎
你係咪被人hack左
我不嬲好少叫人直上bespoke,係你地班友鳩噏出黎
證明你對腳同呢對鞋唔夾
近排SM有SALE,我執咗兩件FIELD JACKET,每件一千頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞