【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
我都矮但我覺得著波鞋仲唔好睇
想買C&J chelsea boot 但係tassel 完全冇碼
上佢官網買又冇得試,有冇得搞
其實樓主波鞋/皮鞋咁樣分太過籠統
同埋佢講"普通皮鞋",但係用嚟著suit嘅皮鞋,照計唔會係workwear嗰類所以唔明啊

樓主首先要搞清楚係套衫問題(未著鞋睇落套衫會唔會已經顯得腳短;但如果係呢個情況,應該唔會覺得係對鞋)
定係對鞋問題(著咗鞋先覺得腳短)
定係兩樣一齊出事(可能未識睇,就咁著套衫唔覺,著埋成套先發現出事)
再唔係就係未識分對腳算唔算顯得短(以為鉛筆腳+尖頭鞋=腳長)
定其實衫都未整/買,FF覺得會唔好睇
個 list 好似話已經唔 update
有啲執咗,有啲價錢改咗

Btw, suitsupply 好似有得改?同點樣唔啱身法?
因為我身形比較細粒
ok thx
真心救教,推
結婚一生人一次,可唔可以俾多小小錢
比多少少就要揀6000-8000嘅DB

但分分鐘著得一次,係咪真係冇其他選擇了
咁你想唔想唯一果次是柒的?
其實真係冇咩選擇
低過4K既你睇下舖頭成品如果你覺得順眼既,直接去馬就可以了,呢個post既巴打都冇咩意見比到你
以後拎出黎睇一次柒一次,我真係恭喜你呀
唔洗上黎搵人同意的,最緊要ching自己ok!
男裝結婚有無得租?預算緊就唔好造啦。依個米王post 來無你需要的答案。快啲走我幫你頂一陣
西裝點都唔會著一次掛

即使只係一次都想係件靚西裝啦,如果唔係影相出來唔靚或者識貨嘅人一睇就知係平價料
有要求就要有筆直,無筆直就無得有要求。要影出嚟靚又要平真係做唔到俾你,舊時啲衫講緊廿年前都幾千蚊套,靚啲既八九千蚊套,都成個月人工,啲人人生大事咪都係照做。人生大事籌備都搞成年,幾千蚊套衫,我就唔係幾信會「負擔唔起」,係肯唔肯洗既問題姐。

咁既然如果有人覺得人生大事都係應付式解決左就ok既,咁無咩好討論喎清,你要慳錢自己又接受到的話,去屋村酒樓擺酒甚至唔擺淨簽個紙都ok架,不過就無乜「要求」可言囉。
我結婚去Browns tailor 整一套8000,著得好好睇。結完婚都用得返。而家想去整多套。唔好慳少少錢,好唔好睇差好遠架。
即係點解我會中左入來呢度入埋坑呢,就係見到租件婚紗又幾千,訂造萬幾到幾萬,咁點解男方要反而就住就住?

整完無人投訴喎,係依家睇返,做窄左少少,應該做闊點同傳統點。

又,平整個件已經成件廢棄左,同埋,華達唔止2500-3500好耐了。
Suitsupply都唔岩身?
我朋友瘦到紙咁size 42都岩著
同埋應該係最平既選擇喇wo….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞