【好快會涼】經典男裝討論區(51)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
唔該牛巴
貴又真係問題,我呢啲窮L要慢慢儲吓先
甩踭 vs. 頂爛腳=半舊屎vs. 一舊屎
甩踭所謂搞到,同個size同last啱腳根本無得俾
巴打你咪玩啦你咁有貨
牛巴咪玩我
45萬yen 你覺得呢個價錢計佢D質素值唔值?或者有冇其他介紹?
值。
24k港紙
要含了
當年七算時做左對50萬yen
比一半姐?
交左貨十世
其實對鞋本身唔掂,聲稱話買大半個碼就無事,近似奸商劏生客無回頭的手段。呢種手法嘅後果就係皮鞋唔舒服成為唔少香港人的「共識」。

樓上有人咁講,代表行業入面仲有人咁做緊。

一間店如果好多客都回頭講話某個牌子嘅鞋唔舒服,店舖唔理,仲要死撐,仲要入多啲貨返嚟。

代表D 乜? 代表我個人準備黑名單某一間店,不過佢地都唔志在小一個半個所謂VIP啦
諗住著套型d既去叫雞 有冇師兄推介?

要一見到我就出晒水個套
整套國王的新衣,包濕
咁啱今個禮拜係日本
咁啱佢去左美帝trunk show
無得含
唔好意思 第一次買比較好既皮鞋
如果想打掌+打鐵片,應該做左邊樣先?
另外我會買埋shoe tree同刷
鞋油方面請問需唔需要買有色?定透明都夠?
對鞋都係要見人先著 我諗一年著5-6次咁
Saphir RENOVATOR CREAM係咪都買得過

感謝 屌細力少少
Saphir 馬毛刷以外,乜都唔好買住。
其他乜都唔好做住。

著習慣先。
著一年左右再買保養油?因為我未必成日著
Shoe tree需要買定嗎?
啱的,Shoe tree 都好。

著下先,需要的話再買conditioner , 另外你要同大家講你乜皮乜鞋,依處啲師兄先會幫到你。
成日都想搵過第間買,師兄有無邊間推薦
oriential shoes其實幾好
不過唔知點解個腳背咁扁
就咁企都突腳趾公
唔好意思 係c&j既calf loafer
官網。
對䄂上得太後,因為佢材錯左個筍位,然後格硬上䄂時又要幫你對番岩個格仔,另外你件衫條領太短,所以件衫走唔到向前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞