[音響撚]音響HIFI討論區 (21)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
往事不堪回首。。

https://youtu.be/TIE-roo4lNM

由 hifi 走去做水煲

Sansui「山水」是日本專業音響品牌,與先鋒、特麗音並稱「音響御三家」(オーディオ御三家)

sansui
kenwood
都變身了

只是餘下了pinoeer
當年kenwood 啲mini HiFi 好出名
可能過多幾年,我地用的品牌都會變歷史
胡琳係tidal消失左?
度清楚屋企位我又黎問野了
budget <$3000,揾細speaker放電腦枱
做完少少功課目前有依D target,想聽下意見
1.audioengine A2+ $24XX
2.等black friday 買IMM $1600(?
3.Fostex PM0.3/PM0.4 $1600/2100(?
4.amazon買PreSonus Eris E3.5 $800
5.定係有其他?

得隻zen DAC V2
JBL 306p

Kali audio LP-6 mk2

利申用緊Kali覺得非常正
DS-2邊度有,見連amazon都無貨咁
太大放唔落,空間有限

支那Styles
咁JBL都唔洗用了
成個Harman group 都變咗Samsung 旗下啦
JBL,AKG, Crown,Mark Levinson都係Harman (Under Samsung)

我都唔特別介意係咪純歐美/日系血統,但只要有支那資本,被支那收購,我就真係不了

反正咁多牌子可以揀,特別近年多左唔少新牌子
執到部二手wxa-50, 準備執對二手喇叭,求推薦
Q acoustic 3020 (上星期凶宅減成千蚊,買唔到)
Diamond 12.0
B&W 606 v2
Fyne F300
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞