[音響撚]音響HIFI討論區 (21)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
想玩 LS5/9 喇叭, d 人成日話推唔推得郁推喇叭, 其實點為之推得郁同推得好? 有無巴打分享下用緊咩前後級?
「由即日起至12月18日,凡到本公司海洋中心315A號舖及1110室海洋中心陳列室,均可以建議零售價八折優惠,購買 Bowers & Wilkins 804 D4 及 805 D4 揚聲器,並可享指定信用卡免息分期付款。」

有興趣的巴打可以留意下
805d4
8折完即係6萬蚊?
應該差唔多
6萬蚊有好多選擇啦
諗住二手賣返出去既就得呢個選擇
新手有嘢想問 想買隻marshall action2 下年拎去外國用 所以諗住唔洗特別買行貨 見price.com去領域嗰到買係最平,想問下信唔信得過??最怕買到假嘢
咁805D4本身都唔差,如果鍾意B&W聲底係可以趁有平諗下
旗艦級音響野除左陳列品平時好少減價
其實如果10k 2.0 active 乜歌(except metal) 都聽啲,有咩選擇? 要埋airplay/bluetooth
LSX2? 其他牌子有乜
近排入手咗一對Edifier MS50A
可以bluetooth/wifi
仲可以pair埋做stereo
加埋唔洗1500
低音有驚喜
入左坑個幾月,耳仔好似進步左,同一首歌係朋友架車聽同自己屋企聽,屋企套野明顯好聽好多
耳仔好舒服
然後好快就會身痕想升級

無底洞
已經心思思想Upgrade個喇叭同電腦dac
dac 諗緊mojo2
喇叭 Dali Oberon 1
未玩過5/9, 應該唔算太難推?
BBC系一般都夾英國機,可以考慮吓Naim
尼啲舊喇叭最啱聽人聲,夾胆機應該最好
皇太子se好似好正
巴打用邊款擴音機
領域水貨, 不如自已上amazon買

用匯豐code -$25, $124.99,
有冇人知samsung soundbar 好唔好

Amazon 好多都平好多
加少少adi2 dac
用ess 就算啦
唔會有明顯分別
你估係大陸廠啲垃圾調音咩
如果想聽流行歌/jazz, 想低音夠厚,有無邊隻喇叭推薦? 價位1萬左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞