[音響撚]音響HIFI討論區 (21)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
33??? 咩意思?
review33囉
研究下先
yamaha聖誕會出部新all in one機 R-N2000A,class ab 推力有120W@8Ω又有空間較正,連發怖會都拎黎推yamaha自家座地,應該會幾適合玩fyne座地,大約$24000

分開玩就可以預未來方便可以升級或者聽厭更換,但要升級好鬼貴,fyne仲要夾class a/class ab amp,仲要夠力推座地分開玩係有能力有地方先可以嘅選擇

https://www.spill.hk/audiovisual/Yamaha-Hi-Fi-2000-Series-R-N2000A-NS-2000A/
謝謝 我研究下先廳有約五百呎 有地方既

我自己本身想試BluOS, 如果分開玩,買完node2021,有咩M介紹?

近排又睇緊focal 826好似都好多人玩
要自己整埋mon, 同埋冇bluOS

入門玩到咁複雜

諗諗下,好似8-10k買m +4k node2021, 好似比較好,更容易推得好座地,但冇左一開始諗c700, 果類簡約 美觀
現今科技,咩d mon咁貴嫁咩
有冇ching聽過PMC result6
做過research話呢隻係基本上冇乜缺點
見R33有人放2手$10K
少少心動
之前開倉做9k,一對
邊到開倉咁平
冇左了
thx ching
想升級2.0 active,用緊s880db,5千樓下睇緊Kanto YU6 or Audioengine A5+ wireless,又見有carousell Klipsch the fives,求意見

細房用, pop classical jazz都聽d
發現the fives amazon 連運費都係usd 500好似好抵

但聆聽距離其實只有50-80cm,會唔會overkill
Tannoy gold 5可以考慮,香港好似有得試
唔怕煩,買可以去thomann de
冇藍牙喎ching
gold.5 都要塔dac架啦, 搵隻all in one , dac藍芽airplay ,steamer滿足晒你要求
thanks but 唔啦,唔玩器材淨2.0 active,冇位冇budget冇咁高priority

所以kantu yu6, audioengine a5+, audioengine hd6, klipsch the fives點睇?
Kef lsx 同 lsx ii 分別大唔大
我睇資料好似分別主要係連接分面,音質上有冇分別?
見lsx 6千幾 好抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞