[音響撚]音響HIFI討論區 (21)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
人地係咁講架

「我把部 300B amp 借給一位老友試,他是用開幾十萬一部貴價膽機的,結果他唔肯還機,要我賣斷給他,他説如果之前聽了這amp就不會用幾十萬買現在的貴價膽機。」
https://www.audionet.com.tw/thread-15408-1-1.html

傳說的山水品牌 胆前石後 平平地買黎當玩具玩下都好
想問下呢啲膽合併有無得用黎做arv by pass咁用?
用黎推睇戲個時會唔會無力?
正路應該得
8ohm 有100w
4ohm 有160w

都是易推

利伸,用緊ca evo150推緊wharfedale evo4.2
想問下主力聽Spotify 值唔值 加部av by pass 既amp
筆直唔多 睇中啲一萬或以下
Creek 50A/ auildiolab 6000A or 8300A
另外想問下用左av bypass 後會唔怕影響到睇戲個時 爆炸感?

而家用緊x4700 直推 Polk S20
最近買咗對iloud mm
用原裝牛經常有高頻底燥
想請教巴打們有冇平平地嘅線性電推介下
最好一千內
或者唔係線性電都得
解決到個問題就得
想問5000內買電腦active speaker有冇咩推薦?
睇中左tannoy gold5/hs5/a80, 但又唔想chifi 定上lsxii算
終於有聲氣
我想買wharfedale diamond 12.2 ( 主力聽CD, Spotify)

原本想買denon 2700, 不過用唔哂功能... 如果用pioneer sx 10ae 大家點睇?
budget?
貴double都係同tidal 差唔多價,可接受啦
Gold 5同hs5都係chifi?
聽歌 點解 唔買返2ch ?
伸個手問問巴打們..
-我想換個Amp比個書檯喇叭(老竇唔知邊度執既Onkyo)
-依家用緊Ifi Dac駁緊個好廢既Amp 搞到有邊喇叭細聲(check過唔係喇叭問題) 所以想換個質素不錯既新Amp頂左佢
-平時聽Spotify多 間唔中會喺Tidal聽 黎緊會想買Cd機同黑膠機
-想問下有無咩推薦既款可以比我去試下
利申無研究開 Google左一陣好迷惘
初時想玩埋5.1 ... 不過地方問題所以買番2ch... 請問有介紹嗎?pioneer 這款夠力推?
幾錢budget?
不過如果係垃圾喇叭就唔值買太貴,除非你遲啲會換喇叭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞