[音響撚]音響HIFI討論區 (21)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
我預3,4000左右 唔介意買二手
喇叭會再上啊 不過我無乜頭緒 玩上去聽到分別唔夠用再換
搵到款Pm6007 點睇
diamond 12.2 + blue sound power node 2021 呢set有國仁認證
有HDMI EARC, 可以駁埋電視
有位再加隻sub, 睇戲入門都應該過得去
冇用過

但Marantz 機正路唔差 係音色啱唔啱你口味同會唔會嫌佢大舊
伸手問多句 有無邊度有機試下
AVLIFE, sound united
-依家用緊Ifi Dac駁緊個好廢既Amp 搞到有邊喇叭細聲(check過唔係喇叭問題) 所以想換個質素不錯既新Amp頂左佢

一般carbon film volume control 點都會有偏聲,特別係平機用平volume control就更易中
多數情況volume 扭到9點位置之後就冇偏聲,如果唔得又未過保養可以去換機,識用辣雞的話自己換個靚嘅又得
所以個問題可以係你部dac 個volume control, 亦可以係你部amp 個volume control.
想問下hkd 2000 內喇叭線有無介紹?
諗住去未來店平買
收到打手巴
但我個Amp係不知名大陸牌子黎 想換好耐
如果Dac個Volume Control 壞 我耳機應該都有偏聲 但又無 我估應該Dac無壞
一陣返屋企影

Btw頭先交收左部Cd6006
我用緊vdh magnum hybrid唔錯
同樣budget未來店買
tellurium q black 又點睇??
我都諗緊
日本唔連稅63萬yen, 我又想睇下香港會賣幾錢
好易計
x10
60000上下
中規中距
聲底偏厚實
入門線算不錯

利申 前用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞