[音響撚]音響HIFI討論區 (21)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
幾好呀,如果唔駛m10咁多功能都唔錯

亂到七彩
follow開佢唔like class d, powernode到m33對佢都係無分別
佢ok class D, 係佢老婆唔鍾意,鍾意class AB

John darko 就好鍾意class D 同all in one, 成日講future-fi
我個人都幾認同尼個會係大趨勢 (雖然我鍾意玩胆機)
海關關長咁識貨
玩過Lyngdorf 應該都會認同呢樣嘢
以前想換線依家可能會去搞吓DSP voicing crossover就算
但老一輩嘅人好多都仲係好抗拒/睇唔起dsp
因為DSP 真是要試D聲音的物理先至得,又要用電腦黎整,所以老一輩都是好抗拒
你睇CLASS D ALL IN ONE 都是俾人話是小朋友先至聽邊可以呃到大人。
不過我覺得DSP 同換線冇衝突嘅,只不過用咗DSP 後就會prefer 買啲中性取向嘅線instead of 搵啲濃音色嘅線嚟調味
Luxman 已經唔係日本牌子好耐
認真?
咁B&W而家算英國定美國喇叭?
咁講的話Denon 都唔係日本牌子B&W 都唔係英國牌子
邊間收購?
睇個人啦
KEF, Dynaudio, Mission 尼堆我就一早唔當佢地係歐美品牌
Luxman 一樣
2011年俾 支那IAG 先歌收購
所以當年audiolab 有部貼牌luxman 旗艦機
唔怪得總係heat 唔起.

但又唔係差機嘅
大陸資金收購都算,完全無marketing sense, 搞cheap自己個premium brand
幾年前已經出現咗甩匙盲用家最期待嘅產品
唔知煮飯論英雄有冇推介過

https://www.yodobashi.com/product/100000001004150959/
https://youtu.be/lKUt9YfbLN8
WTF...
頂,以為April fool
唔知係咪震到個姐姐啲中音特別有韻味
低音又快收快放
攞去俾鴨記Hi-Fi二手佬
會唔會當HIFi 神器
5*好評
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞