(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區172 新手問野請睇#1

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
連登健身po問籃波野你都幾夠薑
想問推barbell有咩竅門 個場無啞鈴
點推個胸都無咩feel 肩就好痛
全身姿勢已經注意得好足 但個肩胛骨唔鬆 胸唔係好主動出到力
個軌跡無得好似啞鈴咁扯到最行 收到最緊 推barbell次次都係胸未有feel隻手已經無力

順便問埋有無需要買拉力帶 如果做cable上重量成日小臂無力個背又係未有feel 定係練下握力先 慢慢上
真心想請教
做多啲空氣投籃 每次20下一組 做10組
之後用10磅db做fade away 後仰跳投 都係20下1組 做4組 做2個月咁你就夠力
使小小錢出去搵個pt教你推
傷就一世
自然一兩年操成點 睇大東西19年前d相就係sample
伸手伸撚到你
我都想問下點樣學炒股 我一星期都有三日得閒可以掃貨 感謝
自己資料搜集啦屌你
純粹想身體健康既話 訓多d教,食健康d,跑下步行下山,徒手做下掌上壓引體上升深蹲
見你態度咁好
搵片比你睇

https://youtu.be/v0PUBHraNpo
人哋想你買堂 會咁講係好常見
但事實上可能你真係有呢啲問題
而有冇PT都可以做到操翻多啲肌肉同練好啲個core

搵PT冇話點先合理同係唔係必要
不嬲都係睇你咩目標同有冇閒錢做人
你想改善下身型嘅 咪自己睇片慢慢摸索
去到gym多啲望下人點做
你keep到個習慣 肯花時間睇多啲片就點都有進步
當然一個好嘅PT可以幫你走少好多冤枉路
而個價位range可以好大 仲要睇你一次過買幾多堂
所以好難答到你 自己衡量
多謝咁多位巴打
You are god damn right
睇黎除咗健身 我仲要健埋腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞