Router路由器 集中討論區(55) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Techritual 呢間野真係睇下就算,我睇過佢之前啲評測,只係瘋狂吹奏Netgear, 吹奏到RBK352 都可以勁過XT8 MX10600

睇評測睇外國個啲比較中肯
依家PRICE 推緊果隻MR9600 平幾舊值唔值得入手

本身用WI-FI5 想轉6

但見網上評價勁多負評

請問係咪轉買返asus好啲?
想問下上amazon買除左要加轉插有無其他壞處?
英馬買過兩set xt8 平香港一半仲有英規頭直插,同港版無分別

小弟用緊netgear mk62, 2.4G/5G冇得分頻,家中webcam只support 2.4G,攪到日日斷線,有冇師兄識攪?
好抵啦
S牌
如果英馬 ROG GT-6000 係咪更好
S牌同牙石我都有,S牌功能強而且更新期好長,我個RT2600AC到今日仲有更新

Site to Site VPN, SRM1.3有VLAN, SSL VPN,非常好用嘅Download station,File station,已經半個NAS, 仲覺得唔夠有人寫好晒script

https://gitlab.com/Kendek/syno-router-scripts

就算Asuswrt-merlin都冇S牌嘅firmware好用

買軟件送硬件。
無得搞…呢個係Netgear “Smart Connect“ 特點黎
HKEPC 講既新firmware 係咩版本先?我見官網最新都仲係15版本
大約係 1.0.16.000000咁上下
然後我將官網條DL link改做呢個version 就DL到......
電腦節仲貴過平時
十幾年前都知電腦節搵笨柒出貨尾為主
Ching 做咩咁睇唔開去行電腦節
電腦節 俾人屌左好耐
純粹係代理散貨 劏水魚
我都試過咁樣dl 返舊版本firmware
Linksys 香港website very 9
search FGW3000 no result
我見到有wireguard 同 adguard, 咁正
唔知係咪update 緊,我一入去成個website 唔同晒樣
$2000行mesh 有無介紹?
700呎長走廊接收強勁緊要過speed test
隻linksys mx4200成日滿格wifi都load唔到嘢
已經幾個月係咁 爬過晒之前啲po
咩setting 都跟足晒 fix channel嗰啲
好撚麻煩 先買咗一年唔想咁快又換
副機load 唔到 定主機?
lan 有冇事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞