Router路由器 集中討論區(55) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
aimesh係佢自己作嘅名
iphone 仲未有6e, 睇黎wifi 6機又可以玩多年
Asus 單機Router 同Mesh router
有咩分別
我見asus單機Router ,只要買多一個 都做到mesh 效果
支援aimesh 嘅asus router就得
mesh router 想一個個買都得
揀d冇分主副機嘅就可以
有分嘅就睇清楚係買分機都可以 不過一般係1套買 可能要2手先易揾d
aimesh 同 mesh 分別在於 aimesh普遍認為冇咁穩定 效果差dd 不過aimesh 2.0 之後有改善唔少
Asus 都有分兩頻,三頻既唔計ax92u ,其中一條係wifi 5 , 好似要xt8 打上先有
咁如果我想1部主機駛3條LAN + wifi
係咪要用Aimesh(2部router)
我見mesh 個D 得1/2個lan 頭
Asus 單機Router 同Mesh router
有咩分別
我見asus單機Router ,只要買多一個 都做到mesh 效果
支援aimesh 嘅asus router就得
mesh router 想一個個買都得
揀d冇分主副機嘅就可以
有分嘅就睇清楚係買分機都可以 不過一般係1套買 可能要2手先易揾d
aimesh 同 mesh 分別在於 aimesh普遍認為冇咁穩定 效果差dd 不過aimesh 2.0 之後有改善唔少
咁如果我想1部主機3條LAN + wifi
係咪要用Aimesh(2部router)
我見mesh 個D 得1/2個lan 頭
加隻switch
高階d 嘅mesh 一般有4個port
擺位衰 多阻擋
條mesh link 唔穩定
2部機 直視距離有幾多野擋住?
AX55同ER7350點揀?
最平既mx2002已經有3個lan
E7350定MR7350?
AX55 vs MR7350
有setup vpn嘅需求
要VPN 就asus
Post 尾…下post 繼續討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞