Router路由器 集中討論區(55) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我都已經唔識答呢啲,唔明成日鬥平嚟做乜
唔驚既咪照去,平係大哂
冇壞 冇其他問題 唔覺慢 就唔洗心急換啦
俾你測速上到800 又點姐
AX 跑埋160最盡都係咁

Xperia1iii RAX70
無咩好Set 電話同router食到160Mhz就得
1 iii食到160mhz??
80MHz 都一樣去到800-900Mbps
上年大部份旗艦An機都食到160
你係用緊佢RSDB個功能呀?
咁80Mhz當然去到
Iphone 800邊隻咁勁
一般 iphone 都慢啲
今日到咗
個火牛係100-120v 屋企搵咗好耐都仲係搵到兩個舊火牛啱用睇嚟要出去買多個
$7xx 抵呀 btw 有冇分主/副?
有 一個主機兩個幅機
到咗 報告吓吖巴打我之前都心思思想買
尤其火牛依part
Thx
今日到咗
個火牛係100-120v 屋企搵咗好耐都仲係搵到兩個舊火牛啱用睇嚟要出去買多個
$7xx 抵呀 btw 有冇分主/副?
有 一個主機兩個
我唔係用牙石,我用緊Linksys MX5300 咋,不過有屋企人用AX88U 我試過單機最高速度都差唔多
有冇speedtest圖
唔知,無咩理過呢個功能
不過早係15年Broadcom已經有提到支援RSDB
個功能其實要Router同你手上嘅設備一齊支援先有嘅.....
你部ipad mini 6th 咪行到
單單靠5G 80Mhz好難上到800Mbps嘅
聽講Broadcom係食到160mhz
高通u個160mhz係80+80mhz,但都冇點深究

高通u好處係14nm,理論上冇咁熱,Broadcom仲係28nm,不過多廠用亦都用左好耐,多firmware
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞