Router路由器 集中討論區(55) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
Yes

如果咁樣放係唔係應該房同廁所都會收得順?
冇意外就係
頂得幾耐係幾耐。
真係頂唔到平平地買部華碩有ai mesh既wifi 6,頂到wifi 7先換。
唔係廁所收唔到都冇諗過換
嘩 支那link敢用
屋企想upgrade pccw 2x1000m
想問下用QNAP QHora-301W 係咪可以做 wan aggregation,唔知難唔難搞呢
建議未 upgrade 既重新考慮 2x1000. 兩粒 ip 變相大部份 case 都唔好用speedtest 係好睇既,但實際感唔感覺到就難講

要快既一係就 hkbn 2g ,喺 modem 拆 sfp 出嚟用
一係就 netvigator 2.5g
ax88u 不了,一係落去 ax3000 ,一係就ax86u
88u 笫一批 ax ,除咗lan port數目之外, 全部衰過86U
如果想玩mesh wifi XT8 係咪好選擇 見英馬都係3千幾
睇下你想要咩牌子啦 ~3000
除咗 xt8 同價位仲可以諗既仲有 linksys mx4200/5300 netgear orbi 752 都喺 budget 內

個人就唔鐘意orbi 冇得拆 2.4/5g 同有分主副
同埋個人都聽太耐linksys 既獲氣
可能都係英馬襯佢遲下BF 買
想請問巴打 岩岩新居 如果300尺到 一牆 係唔係都有mesh好d? Budget $2000到有無介紹
如果房有拉左線
咁mesh 就抵玩囉
唔係嘅話其實一部過都大機會得
謝巴打 如果呢2隻 Linksys: MX5501 / MX4200 點揀好?
拉左線 用2頻 mesh得啦 5501夠玩
理論上5501 1部都夠用嘅
除非你幅牆係石屎牆或者好厚 擺位上又避唔到
8月20買個隻et12仲未出貨 痴撚線
想問下我隻orbi RBS10 尋日無啦啦閃紅燈
Reboot 完都係咁
可以點搞
試下改改5G 個pw / wifi setting
modem 燈號正唔正常?
reset router 試下
紅米ax6000 性價比極高?
標題咪答咗你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞