Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike

早幾日prime day買左
好用過我之前買個條JBL STV106多多聲
都岩既 同埋都想試下dirac live, 依家個擺位唔太理想, 睇下可唔可以flatten到d bass region
請問下電視apps Disney + 同Netflix 有時出唔到atmos
點搞
點樣有時? 同一個connection下時得時唔得? 如果係就換hdmi線試下
天花projector 有咩值得留意
Projector 得d 外國論壇多d討論
projector黎講EPSON, JVC, SONY都係好唔錯既brand

setup方面主要都係throw distance同埋D走線, throw distance網上好多calculator唔使自己計, 決定好用咩類型(standard throw, short throw or ultra short throw)之後就可以去showroom試實機睇畫面, 幕同吊架果d你買機seller多數都會比埋recommendation你
剛入手Bose soundbar 900 再加個bose 700 Base
$7000+5700 全新行貨 希望無被水 訂咗下星期到貨,好興奮
$7000

where to buy ?
用緊lg sn7cy + oled 55
睇戲個陣啲聲時大時細
人聲對白聲都好細聲 背景聲相對就大聲好多
有無巴打知點tune?
買咗bose900 無位擺sub 啲低音好似唔多夠
係lihkg講projector等比人屌
有無link睇睇, ching有無興趣一齊集運
應該假,得一個record
係, 但搵唔到其他商家有賣了
我見price.com水貨應該1600,我應該都買了

小弟係日本買左HT-A7000及SW-5,有幾個問題想問
1.兩件產品寫住100V,不是國際電壓!但見市面多數係220V to 110V,如果我照買110V變壓器,會有影響?
2.見到HT-A7000(65W)而SW-5(43W),想問我如果買100W夠唔夠,因為上網睇話要大小小
3.soundbar及subwoofer可以用細既變壓器?定一定要用好大舊個款

麻煩晒各位師兄
我記得有巴打買左水貨, 又有巴打第一輪訂左行貨
試下轉mode, 將個center level較高d?
正常 所以睇戲既話subwoofer係基本配套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞