Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(23)

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
見柒陸講SUB仔MK15 要三皮,駛唔駛咁貴
S巴用咩機
見你話tidal都麻麻哋
但其實我配返啲平平哋mqa dac
都覺得正過聽碟
KRK
睇76有人share話隻後置auto cal之後個音量會好細,好似都有d解決方法,可以去望下
入門級c399

我鐘意qobuz既untouched hi res多d,mqa都唔知佢搞過咩黎,有時仲會做lossy compression。聽感就tidal真係好緊,琴晚聽qobuz我終於可以聽聽下訓著左
mk不嬲都貴 不過美國msrp好似都只係3199
希望文昌巴買到心儀既機
不過佢咁重 delivery 應該唔平
都岩 不過我依d平民玩番svs入門級平平地都夠了
Q930B 水,呢個價真唔真?
多謝s 巴
唔知青蛙巴有無去音響展
高質15吋正常價, 不同要去到studio / 個廳夠大先發揮到威力
呢個星期工作要24x7
無得去
如果有買埋sony 隻sub, 佢會將個低音cross over派曬俾sub
所以後置會無曬低音,有人話唔連隻sub就正常
但一套齊曬就唔知點set....畢竟呢啲無得avr咁自訂cross over
睇你電視有幾舊先知有冇得自動開埋, 個FUNCTION應該叫CEC
SOUND BAR試聽都係AVLIFE多, 不過試一條過既平平地個D都可以去豐澤百記個D
有冇師兄入完去?S517 同 Q800b唔知有冇做特價?
有無bose900 巴打係到

今日想執執d線 整好再插 枝soundbar有聲但係出唔到Atmos (去netflex搵返d有atmos 都係唔出)

同埋之前插左枝soundbar後 電視唔會出聲 但而家電視有聲 我factory rest 都試過都係咁仲可以點試
unplug埋電視電源試下
電視 soundbar 關掉 unplug 電掣 再試過
等五分鐘
試下先 真係好怪 我諗緊會唔會個earc 頭壞左但佢壞既話應該係pass through唔到任何野呀 無理由枝soundbar 係有聲

一開始插返無啦啦電視出到聲等我以為好似Samsung咁玩q sympathy 咁正 點知用用下去Netflix 開套戲黎睇 無哂atmos 既燈
Thx 巴打 試試先 枝900都唔知係Bose本身有問題定係懶佢水貨好
都係唔得 電視都factory reset埋 sosad
yamaha b20a好唔好? 做緊減價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞